Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кмета Атанасов: Община Кюстендил ще отпуска ежемесечни стипендии на хора от Кюстендил обучаващи се за медицински сестри
  Категория: Новини     21:09 - 1/May/2024

Пред медии кмета Атанасов обяви, че Община Кюстендил ще отпуска ежемесечни стипендии на хора от Кюстендил, които ще се обучават за медицински сестри,предаде репортер на „Кубер прес”.                             „ Община Кюстендил, следвайки политиката която бях поел още през предизборната си кампания, тази години осигурява стипендии за наши съграждани, записали се да учат за медицински сестри и имащи сключен договор с болницата в Кюстендил, който се ангажират след това да работят в МБАЛ „Д-р Никола Василиев“. За първи тази година те ще получават стипендии както от болницата, така и от община Кюстендил“, каза градоначалникът.

Той анонсира политиката на Община Кюстендил по осигуряване на стипендии на желаещи да се обучават в специалността „Медицинска сестра“ . Ученици, завършили средното си образование в Кюстендил, да бъдат приемани без приемни изпити в Университет по библиотекознание и информационни технологии (#УНИБИТ) – тази договореност вече постигнаха Община Кюстендил и университетът. Меморандум за сътрудничество Община Кюстендил е сключила и с Колежа по туризъм в Благоевград. Тракийски университет предлага Специалността „Медицинска сестра“ за студентите в Кюстендил, а днес деканът на Аграрен факултет д-р Диян Георгиев презентира и останалите специалности.

По думите на кмета,  провеждат се поредица от срещи с представители на висши учебни заведения в страната. Има преференциални условия и в Колежа по туризъм. Днес е проведена среща с представители на Тракийския университет.

 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама