Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
От 1 ви май Кюстендил с придобивки- стая за преповиване на бебета и обществени тоалетни в централна градска част
  Категория: Новини     15:04 - 30/April/2024

Дни преди Великденските празници от 1ви май в Кюстендил ще заработят две нови придобивки за гражданите и гостите на общината, отново започва да функционира изградената преди години стая за  преповиване и кърмене на бебета находящо се в непосредствена близост до площад „Велбъжд“, помещението беше направено по мое предложение в качеството ми на общински съветник и то беше възприето от тогавашната администрация, това обяви пред медии  кмета Атанасов, предаде репортер на „Кубер прес”.Стаята е отремонтирана след като претърпя палежи, тя ще е напълно безплатна и ще работи 8 часа сутринта до 20 часа всеки ден. Помещението е оборудвано с мивка с топла вода, повивалник за бебета и стол, така че има всичко необходима, за да функционира нормално.

„Смятам, че жителите на Кюстендил могат да се възползват от помещението за най-малките ни приятели“, добави той.

Градоначалникът информира още, в близост до стаята за преповиване, Община Кюстендил е ремонтирала и две съществуващи обществени тоалетни, които не са работили повече от 15 години. Те се намират зад детската площадка на площад „Велбъжд“. Работното време за тях също е от 8 часа сутринта до 20 часа, а обособените помещения са за мъже и жени.

„От години не е имало обществена тоалетна в центъра на града, дойде време да бъдат ремонтирани и да има, като държа да отбележа, че на този етап са напълно безплатни. Имаме и служители, които ще подържат хигиената вътре, надяваме се и хората да бъдат отговорни.В района има видеонаблюдение за да може по-дълго да бъдат запазени тези придобивки на гражданите“, обобщи кмета Атанасов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама