Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В ОБС Кюстендил приеха Общинска програма за закрила на детето
  Категория: Новини     17:18 - 25/April/2024

Прието беше предложението относно Общински фонд за подкрепа на местни инициативи 2024г.Седем човека представители на общински съвет Кюстендил ще  участват в комисията за приемане на различни местни инициативи.Съветниците са: Валери Йовев, Иван Иванов, Цветомира Маринова,Димитър Моралийски, Андрей Миленков и Борислав Харалампиев.

 В Общински съвет Кюстендил с промени във  вътрешни компенсирани по Бюджета на Община Кюстендил за 2024 г.в т.ч. беше одобрено закупуване на катафалка за ОП ”Обреден дом”- употребявана  за 15 000 лева-два броя автомобила за ОП ”УОИ”-15,180 лева, общинските съветници приеха покана за членство в Сдружение на югозападните общини, както и докладите на читалищата на територията на Община Кюстендил за 2023 г.,както заедно с  годишна програма за развитие на читалищната дейност през 2024 година в Община Кюстендил,предаде репортер на „Кубер прес”.

Съветниците гласуваха с мнозинство Общинска програма за закрила на детето на Община Кюстендил за 2024 г. ведно с програма на мерки за закрила на деца с изявени дарби в Община Кюстендил за 2024 г.
Разгледано и прието беше предложението относно Общински фонд за подкрепа на местни инициативи 2024г.Седем човека представители на общински съвет Кюстендил ще  участват в комисията за приемане на различни местни инициативи.Съветниците са Валери Йовев, Иван Иванов, Цветомира Маринова,Димитър Моралийски, Андрей Миленков и Борислав Харалампиев.
Съветиците одобриха  преобразуване на Шесто основно училище „Св. Паисий Хилендарски“, град Кюстендил, чрез отделяне на ОУ „Иван Вазов“.

Гласувано беше решение относно вътрешни компенсирани промени по Бюджета на Община Кюстендил за 2024 г.в т.ч. закупуване на катафалка за ОП ”Обреден дом”- употребявана  за 15 000 лева-два броя автомобила за ОП ”УОИ”-15,180 лева.
Одобрено беше отпускане на временен безлихвен заем от бюджета на Община Кюстендил във връзка с изпълнение на дейности на Областен информационен център – Кюстендил по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ -„Ефективна национална мрежа от областни информационни центрове в България“ по програма „Техническа помощ“ 2021 – 2027 г.,както и отпускането на временен безлихвен заем от бюджета на Община Кюстендил във връзка с изпълнение на дейностите по проект „Грижа в дома в Община Кюстендил.

Общинските съветници одобриха още финансиране за транспорт на отбора „Млад огнеборец“ от община Кюстендил за участие в Републиканско състезание МПО „Млад огнеборец“ в КК „Албена“, област Добрич-1650 лева, както и финансиране за транспорт на отбора „Млад доброволец“ от община Кюстендил за участие в Третите Национални състезания за млади доброволци в град Разград-1200 лева, и  финансиране за транспорт на отбора от доброволно формирование на община Кюстендил за участие в Третите национални състезания за доброволци в град Троян-800 лева.

 С решение на съветниците ще бъде финансово подпомогнато и техническо обезпечаване на  провеждането на фестивал „Хисарлъка Experience“ в периода 12-14 юли 2024 г.-55 000.

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама