Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
За 6 месеца освободените общински жилища в Кюстендил са 10 –те са ползвани по непредназначение
  Категория: Новини     15:39 - 25/April/2024

Кмета Атанасов: Абитуриентите ще се събират на центъра, където ще има триумфална арка за тях, през която ще преминават. От там под звуците на Духовия оркестър ще бъдат съпроводени достойно през алеята до ресторант „Велбъжд“, където ще могат да се радват и там техните роднини.


Пред съветниците в Кюстендил кмета Атнасов отчете резултати от обявената ревизия на общински жилища, относно това дали по предназначение се ползват, предаде репортер на «Кубер пресс»» За първите шест месеца бяха освободени 10 общински жилища,във връмето на встъпването ми на кмет на 10ноември 2023 година свободните общински жилища бяха само пет.Освободените ще могат да бъдат давани на хора които наистина се нуждаят ,днес ще гласуваме жилища да бъдат предоставени на медици от каквито има нужда болницата.» обясни градоначалникът.

По думите му досега имотите за жилищно застрояване са били продавани като са влизали едни пари, похарчени за асфалтиранет на удна улица.Предстой да бъдат пуснати два обекта,единия в кв.»Румена Войвода»  -където има недосторен общински осеметажен блок, и вдигнати два етажа.Другия е срещу поликниниката.Имотите няма да бъдат обявени за продажба ще бъде отстъпено прав на стореж срещу обезщетение.

«Ще действаме така, както би действал един прагматичен човек когато управлява собствен имот.Ще обявим търг с минимален процент на обезщетение-оттам да тръгне  наддаването. Например ще имаме 25,30% -и до колкото стигне наддаването. Част от сградата ще е за жилища с които ще попълним жилищния фонд който не е попълван от 1989 година» обясни още кмета Атанасов.

Той апелира към строителните предприемачи от Кюстендил и околията да имат предвид тези атрактивни обекти и да се готвят за наддаване с процент и половина.

Това с гаровия площад, маанетата и тн. остават в историята. Нещата ще се случват културно, така че да изпратим достойно нашите абитуриенти, каза в отговор на питане на  общинския съветник Тодорка Скрипкина, Атанасов. През улица „Гороцветна“ ще идват колите, ще преминават по улица „Демокрация“ и ще оставят абитуриентити, а след което ще се връщат. Абитуриентите ще се събират на центъра, където ще има триумфална арка за тях, през която ще преминават. От там под звуците на Духовия оркестър ще бъдат съпроводени достойно през алеята до ресторант „Велбъжд“, където ще могат да се радват и там техните роднини. „Абитуриентите ще дефилират през цялата алея, а не само от гаровия площад до Велбъжд, така че мисля, че ще се получи една хубава и културна традиция. Бъдете спокойни“, увери кмета  Атанасов.


 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама