Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кметът на Соволяно Пламен Илиев със заповед забрани безнадзорното пускане на животни, при нарушение глобата е 500 лева
  Категория: Новини     14:21 - 16/April/2024

Пламен Илиев кмет на Соволяно: В селото  жителите които отглеждат животни не са много, но имам животновъди с повече животни, те са белята.Ефекта е  най-малкото- когато някой си позволи да пусне животните в чужди имоти безнадзорно може спокойно да му бъде състави акт.

Кметът на Кметство Соволяно Пламен Илиев със  своя заповед  нареди собствениците на селскостопански животни да пускат животните на паша само в селскостопански ливади и имоти на които е собственик или със собствениците на имота имат сключени договори за аренда ,или писмено съгласие за тяхното ползване, предаде репортер на „Кубер прес” .

 Животните по време на пашуване задължително да бъдат придружавани и охранявани от пастири .Забранено  е безнадзорното пускане на животните.

 Навлизането на животни в млади овощни градини,разсадници зеленчукови градини или засети масиви с житни култури е забранено.

 Предвижването на животните - сутрин и вечер да става в светлите часове на денонощието, предвижването на животните от животновъдният обект до района на пашуване да става безопасно и чисто в района на движение на животните .

Със заповедта се забранява складирането на тор и торни отпадъци в Санитарно –охра нителната зона в І,ІІ и ІІІ Пояс както и  движението на животни по улиците на село Соволяно

Кмета Пламен Илиев определя маршрут на движение на животните както следва

Движение на животните собственост на Васко Йорданов Василев и на Йордан Василев Радев от ОЕЗ по ул. „ Георги Кирков” след моста на река „ Бистрица „ в ляво по ул. „ Победа „ до мястото на пашуване .Завръщането на животните да става в обратна посока.

 Движението на животните на Евгени Георгиев Тодоров от ОЕЗ да става само по 5 категория пътища като не навлизат по улиците на село Соволяно.

Движението на животните на всички останали собственици да става са по 5- категория пътища като не навлизат по улиците на село Соволяно .

При неспазване на настоящата Заповед на нарушителите ще им бъде налагани глоби в размер до 500 лева.

„В Соволяно жителите които отглеждат животни не са много, но имам животновъди с повече животни, те са белята.Ефекта е  най-малкото, когато някой си позволи да пусне животните в чужди имоти безнадзорно може спокойно да му бъде състави акт.”обобщи кмета на Соволяно Пламен Илиев.

kuber  press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама