Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кмета Атанасов:Изпълнен е ангажимента който поех към кметовете на кметства вече имат карти за гориво и безплатен,градски,транспорт
  Категория: Новини     15:15 - 15/April/2024

Пламен Илиев кмет на Соволяно: За четири дни от ОПУ К-юстендил почистиха всички храсти и растителността-до пътното платно на пътя Кюстендил-Соволяно.Така се е разшири значително мястото до пътното платно,като и вече е  значителна  ширината на пътното платно.Почиства се и крайпътните вади, което  ще доведе до това по пътното платно да няма вода при очакваните валежи .С две думи пътя стана още по безопасен, като се има в предвид положената преди зимата маркировка и основното отсега  почистване.

 

В общинска заседателна зала се проведе редовното, месечно ,съвещание на кметовете на населени места на територията на Община Кюстендил, на срещата бяха обсъдени няколко неща, включително и организацията по раздаване на картите за горива на кметовете на кметства,като те бяха информирани от коя бензиностанция могат да зареждат на база спечелена обществена поръчка, това каза в изявление пред медии кмета Атанасов, предаде репортер на „Кубер прес”.

„Изпълнен е ангажимента който поех към кметовете на кметства вече имат карти за безплатно гориво и безплатен,градски,транспорт,плюс  бюджетите.Говорихме за това как кметовете по места да изразходват собствените бюджети, които са им осигурени за първа година.Част от кметовете дадоха заявка за закупуване на  косачки за косене,други искат да използват парите за видеонаблюдение и фотокапани. Уточнена е методологията по която да се изразходват бюджетите.” поясни градоначалникът. По отношение на нерегламентираните сметища кмета Атанасов обясни,че  тези сметища биват регулярно чистени ,на тези от тях които вече са изстени са закупени 10 фотокамери ,които са в процес на монтиране.С фотокапаните кметовете по места ще могат да ловят нарушители-което е основната задача за ограничаване на нерегламентираните сметища.

Според кмета Атанасов пред кметовете на малките населени места е била обявена нова услуга която ще бъде предлагана от ОП „Обреден дом” което става чрез изменение на досегашната услуга.Вече дейностите от изкопаване на гроб до финала на церемониите по време на погребения ще се изпълняват от предприятието. Според кмета Атанасов в селата има голям проблем с гробните места.

Кметът на Соволяно Пламен Илиев информира,че на днешното заседание са присъствали директори на дирекции,което присъствие ще бъде оттук насетне на всички съвещания, за да могат кметовете директно към тях да отправят въпросите си.

„В някои села има тревни площи от по 10, 12 дка ,взето е решение всеки кмет на населено място да си поръча машина и да ангажира човек на граждански договор.Има отпуснати пари за големите села-4800 ,за малките 2400 лева.След като приключим с косенето ще започне по селата пръскане против кърлежи,има оплаквания от ухапване.Имахме среща с директорът на ОП „Обреден дом” ,беше ни представена  нова услуга свързана с погребалните ритуали която ще струва около 700 лева.”обясни кметът на кметство Соволяно Пламен Илиев.

На съвещанието от общинска администрация са информирали кметовете ,че за предстоящите избори трябва да подготвят помещенията където ще се гласува.

Кметовете на малките населени места ще могат да правят заявки в От ОП ”Ученическо хранене” за кетъринг при провеждане на събори и курбани.

„Това ще бъде в помощ на нас,защото организирането на един събор или курбан за нас са големи разходи и нерви.Курбана е нож с две остриета, хората искат да бъде заклано животно от което да се приготви курбана.Аз ще спазя тази традици,като ще си заколя животно. Вече имаме право да съставяме актове на нарушители от всякакво естество, при проблем ще искаме съдействие от общинска охрана” каза още кметът на Соволяно Пламен Илиев.

Той добави още че, в разстояние на четири дни от областно пътно управление  почистиха всички храсти и растителността-до пътното платно на пътя Кюстендил-Соволяно.Така се е разшири значително мястото до пътното платно,като и  значителна е ширината на пътното платно.Почиства се и крайпътните вади, което ще доведе до това по пътното платно да няма вода при очакваните валежи .С две думи пътя стана още по безопасен, като се има в предвид положената преди зимата маркировка и основното отсега  почистване.Благодаря от мое име и от името на жителите на Соволяно за свършената работа,защото от страна на държавните институций всичко е направено особено от ОПУ Кюстендил.”обобщи кмета на Соволяно Пламен Илиев.

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама