Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Дупница си дават среща едни от най- добрите самодейни танцови състави от цяла България
  Категория: Предстоящо     17:57 - 23/February/2024

На 2 март на сцената в Спортна зала-Дупница си дават среща едни от най- добрите самодейни танцови състави от цяла България за 2023 г.,съобщи за “Кубер прес”, Андрей Богоев пресаташе на Община Дупница.
Победителите на “Фолклорна танцова панорама” 2022 г. и “Топ 10“ 2023 г. са Представителен ансамбъл ”Седенчица” гр. Пловдив с ръководител Нели Карабахчиева и помощник ръководител Иван Иванов. Майсторските им изпълнения са запленяващи и запомнящи.
Едни от малкото ансамбли, чийто танцьори, певци и музиканти са деца, е Фолклорен танцов ансамбъл “Звездица” гр. Димитровград с ръководители Веселин и Антония Иванови и помощник ръководител Мария Иванова.

Фолклорния танцов ансамбъл “Дъга” гр. Плевен с ръководител Албена Кръстева изпълняват блестящо танцови постановки на емблематични хореографи, които са образци в Българската народна хореография.

 

Фолклорна танцова група “Неда” гр. София с ръководител Людмила Александрова. В танците им умело са вплетени автентични фолклорни хора, но обработени и усложнени за сценични постановки.

Фолк фитнес “Ритмика” гр. Благоевград с ръководител Асен Колев са група за изучаване на фолклорни хора. Съставът съхранява и пресъздава безброй фолклорни обичаи. Той е в основата на Кукерската група от 3 квартала на гр. Благоевград.

В навечерието на Прошките, ще ни пресъздадат обичая “Прошка”. Ще ни покажат, как в Пиринската етнографска област празнуват “Гергьовден” и как се провеждат “Сватби”.

Представителен танцов състав “Зора” и Фолк фитнес при НЧ “Зора 1858” гр. Дупница с ръководител Дилиана Диканска ще представят танцовата постановка “На мегдана в Дупница”.

Именно на мегданите в миналото са се залюбвали младите, а не рядко са се надигравали и често момите са “приставали” на либетата си!

Kuber press

 

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама