Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Съдът в Кюстендил увеличи от 5 на 7 години затвор за виновен по 4 дела
  Категория: Правосъдие     15:19 - 12/February/2024

След извършена кумулация, Окръжен съд – Кюстендил увеличи най- тежкото из между четири наказания „лишаване от свобода“ на подсъдимия Алекс Анков Димитров  а именно: „лишаване от свобода“ за срок от 5 години, на „лишаване от свобода“ за срок от 7 години, съобщи за „Кубер прес”, Владимир Владимиров / Връзки с обществеността / -Окръжен съд Кюстендил.

 

Делото бе образувано по искане на Окръжна прокуратура – Кюстендил. Съдът кумулира наказанията по 3 наказателни от общ характер дела на РС – Кюстендил и едно на Окръжен съд – Кюстендил, преквалифицирано от САС в убийство, при превишаване пределите на неизбежна отбрана. Съдът определя едно, най- тежко наказание, наложено измежду влезли в сила няколко присъди на подсъдимия Алекс Анков Димитров  / на 23 години /, като към момента на извършване на отделните престъпления, не е имало влязла в сила присъда по нито едно от тях.

Налице е усложнена престъпна дейност на Алекс Анков Димитров  видно от наличните му осъждания, независимо от младата му възраст. Престъпленията според правната им квалификация са в две посоки- хулиганство и незаконно държане на оръжие, т. е. свързани с нарушаване на обществения ред и общественоопасно престъпление, както и престъпления против личността – нанасяне на две телесни повреди и убийство, пише в мотивите на петчленният състав на Окръжен съд - Кюстендил. Съдът намира за необходимо да увеличи така определеното общо най- тежко наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет години с 2 години – на седем години, което да се изтърпи при първоначален режим на изтърпяване „строг“. Съдът намира за неоснователни доводите на защитата за неприлагане на чл. 24 от НК и алтернативно за прилагането му за срок от 1 година. При увеличаването на наказанието с 2 години, съдът съобрази обстоятелството, че част от осъжданията на Алекс Анков Димитров  са като непълнолетен и по тази единствена причина не увеличи общото наказание с ½, което е максимално допустимия законов срок по чл. 24 от НК – в случая 2 години и 6 месеца / ½ от наложените му 5 години „лишаване от свобода /.

Припомняме-че 25-годишния Алекс Димитров,  уби 33-годишния Валери Дъбов при масов бой в Кюстендил на 17 февруари 2019 г.

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама