Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кметът на Коняво Марияна Александрова с призив към институциите за полегнал полицай за намаляване риска от ПТП та
  Категория: Новини     14:59 - 9/February/2024

Кметът на кметство Коняво, Марияна Александрова  изпраща  писма призив за съдействие от КАТ „Пътна полиция”, АПИ и ПК по обществен ред, безопасност на движението и гражданска защита към ОбС- Кюстендил да бъде поставен полегнал полицай на две улици в населеното място в района на намиращо се там опасно кръстовище,съобщи за „Кубер прес”,  кметът на кметство Коняво Марияна Александрова.

Целта е ангажираните с проблемът институции да обърнат внимание и да вземат мерки за по-скорошното намаляване на риска от ПТП, добави тя. По думите й -има знаци-STOP на фона на една невидимост.Идващите от село Горна Гращица  -продължавайки към черквата има  улици, чийто горен край нямат никаква видимост за водачите на МПС та.

Кметът на Коняво Марияна Александрова, припомни инцидент при който водач спрял на знак STOP,заради липса на видимост е изнесъл Буса  малко надолу,идващия автомобил от Горна Гращица с висока скорост и с намерение да продължи по една от улиците се удря в Буса  с няколко премятания и паркира на другата улица.

„Кметът на Коняво преди мен, аз също още отпреди сме подавали искания за поставяне на полегнал полицай на двете улици, за да може водачите да намаляват скоростта и да не рискуват да стане пътен инцидент.В района стават ПТП та от години, имахме случай на дете с колело.Пътния инцидент беше по време на събор в селото през август.Щастлива случайност е ,че досега няма фатален край   вследствие на пътно транспортно произшествие” обобщи тя.

При пътен инцидент на  20 януари, водач на лек автомобил губи контрол над автомобила и се е ударил в стълб край пътя в района на Коняво. Пострада пътничка на17 години, тя е без опасност за живота.

Kuber press

 

 

 

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама