Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Ученици от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“-Кюстендил и НЧ „Кирил и Методий – 1927“- от Долно село с „Кулинарна седянка“
  Категория: Общество     10:31 - 2/February/2024

Доброто партньорско сътрудничество между ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, град Кюстендил и НЧ „Кирил и Методий – 1927“ от с. Долно село събра на „Кулинарна седянка“ талантливите ученици от групата „Моят детски свят“ от училището, с ръководител Ирина Вучкова и самодейвата фолклорна група към читалището, с ръководител Миродинка Василева, съобщиха за „Кубер прес”, организаторите на Кулинарна седянка.

Учениците се потопиха в обстановката на един автентичен български дом от миналото,  пренесоха се във времето, когато са живели техните предци, усетиха топлината на огнището,  любуваха се на пъстротата на чергите и бохчите, докоснаха се до глинените и дървените посуди със собствените си ръце. Децата, заедно с бабите от самодейната фолклорна група, приготвиха традиционни гозби за този район като попарник и скроб.

Деца и възрастни с удоволствие готвиха автентични ястия, редиха трапезата, хапнаха с наслада, приготвените с голяма любов и старание гозби.

Кулинарната седянка, свързана със зимните празници и обичаи в родния край, се превърна във вълнуващо преживяване, в извор на народна мъдрост и предаване на традициите през поколенията.


 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама