Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Образователна програма на Висшия съдебен съвет в ОУ „Проф. Марин Дринов“
  Категория: Общество     16:56 - 1/February/2024

В ОУ „Проф. Марин Дринов” гр. Кюстендил съдия Десислава Табакова изнесе лекция пред седмокласниците, с която постави началото в учебното заведение на уроците през настоящата 2023/2024 г. учебна година по Образователната програма на Висшия съдебен съвет „Съдебната власт — информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“,съобщава социалната страница на училището н Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес”.  В своята лекция за професията „съдия” магистратът разказа на младите хора за това как се става съдия, какви са изискванията според Закона за съдебната власт и качествата, който следва да притежава човекът под тогата.

На въпроси: „На какви условия трябва да отговарям, за да стана магистрат” и „как се провежда конкурс за младши съдии” на достъпен и разбираем език съдия Табакова подробно и обстойно разясни на аудиторията условията и изискванията, регламентирани в действащото законодателство.

Учениците разсъждаваха по въпроса какви качества трябва да притежава човекът под тогата, изразявайки мнение, че той трябва да притежава човешките добродетели почтеност, прозрачност, справедливост и толерантност.

Магистратът разясни на учениците още как се подава жалба пред съд, какви актове могат да се обжалват пред административните съдилища, каква е тежестта на различните видове доказателства и от какви принципи се ръководи съдията при решаване на делата.

Kuber press

>

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама