Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Велбъждският епископ Исаак посети Община Трекляно и благослови общинските съветници
  Категория: Регионални     15:02 - 1/February/2024

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, Велбъждският епископ Исаак посети Общинския съвет на

Трекляно и поздрави членовете на съвета с мандат (2023-2027) и новата 2024 година. Викарийният епископ на Софийския митрополит, благодари на кмета на Общината г-н Радко Петрунов и на целия съвет, во главе с председателя Ташко Ташев, за всякогашната подкрепа, оказвана на Софийска митрополия, от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит и от името на духовенството при Кюстендилска духовна околията, в чиято територия се намира Община Трекляно, съобщават от Кюстендилска духовна околия,Предаде репортер на „Кубер прес” .

В лицето на Община Трекляно Софийска света митрополия и нейното поделение - Архиерейското наместничество в гр. Кюстендил винаги са съработничали за благото на живеещите люде на територията на Общината, поставяйки на преден план първом човешкото приятелство и доброто отношение, а след това и сътрудничеството, в единство и разбиране. Епископ Исаак призова Общинския съвет и занапред да подкрепя усилията на Софийска митрополия за ремонтирането и възстановяването на православните храмове, които са духовно убежище, опора и надежда на народа, макар и малочислен, живеещ там.

Епископът благослови присъстващите и им благопожела здраве, сили и мъдрост във вземането на решения, както и успешни дела през новата година и настоящия мандат.

Накрая, епископ Исаак подари на кмета и всички членове на Общинския съвет православна Библия от името на Светейшия патриарх Неофит, с пожелание всеки от тях да черпи пример и получава напътствия в личен план, за духовно възрастване, и в обществен план, за достойно служение в своето призвание.

Присъстващите получиха и иконка с образа на българския покровител и духовен водач Св. патриарх Евтимий Търновски, отпечатана по повод прославлението на Св. му мощи, което се състоя през м. октомври м. г. в Бачковската Св. Обител.

По време на посещението епископ Исаак бе придружен от енорийския свещеник Георги Тасков и дякон Даниел Сираков.

+++++++

Община Трекляно се намира в Западна България и е разположена на площ от 252 кв.км. и заема 8,45% о територията на Кюстендилска област. Граничи със Сърбия, Кюстендилска, Земенска и Трънска общини. Районът е силно пресечен , планински, известен по географско понятие Крайще с надморска височина от 710 до 1705 м.

Общината има 19 населени места с общо население /постоянен и настоящ адрес / по-малко от 1000 души.

Населени места в община Трекляно: Брест, Бъзовица, Габрешевци, Горни Коритен, Долни Коритен, Горно Кобиле, Долно Кобиле, Киселица, Средорек, Уши, Драгойчинци, Косово, Метохия, Побит камък, Сушица, Чешлянци, Злогош, Добри дол и Трекляно.

Общината е най- малката

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама