Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Николичевци организират празник Трифон Зарезан
  Категория: Предстоящо     9:56 - 31/January/2024

След зарязване на лозницата в дома на Красимир Гонев, конкурса за най-хубаво червено и бяло домашно вино ще бъде под навеса в двора на кметството. На празника  ще има официални гости, както и свещеника на село Николичевци , отец Тодор който ще  благослови за здраве, берекет и богата реколта през настоящата година.

По традиция всяка година Ръководството на народно читалище "Спасовица 2008"-село Николичевци, Община Кюстендил  на 01 февруари провежда празника Трифон Зарезан - празник на лозарите и винарите,съобщава кметът на Нколичевци Спаска Методиева, предаде репортер на „Кубер прес”. Празникът включва   показно зарязване на лозницата и конкурс с грамоти и награди за най-хубаво червено и бяло домашно вино.

"Тази година празника ще се проведе отново в населеното място  в четвърътък- 01.02.2024г. от 13,00ч. След зарязване на лозницата в дома на Красимир Гонев, конкурса за най-хубаво червено и бяло домашно вино ще бъде под навеса в двора на кметството. На празника за наша чест ще има официални гости, както и свещеника на село Николичевци , отец Тодор който ще  благослови за здраве, берекет и богата реколта през настоящата година.",каза още Спаска Методиева.

„Поканваме всички жители и гости на селото на празника, а желаещите да участват в конкурса да си носят бутилчица с вино за дегустация и оценка от журито. Наздраве и весело прекарване!”, обобщи кметът на Кметство Николичевци Спаска Методиева.

Kuber press

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама