Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
1363 –ма в област Кюстендил със смяна на личния лекар
  Категория: Регионални     12:42 - 29/January/2024

386 са проверките  на изпълнители на медицинска и дентална помощ по изпълнение на сключените договори, при 211 от проверките са констатирани нарушения- наложени им са нормативно предвидените санкции.

1363 здравноосигурени лица от Област Кюстендил в периода 1 декември 2023 година 31 декември същата година са се възползвали от правото си да променят изборът си на личен лекар, каза пред „Кубер прес”, Сашо Котев директор на РЗОК Кюстендил.

Като причина за липса на  информация относно  закритите лекарски практики той посочи, факта -че регистрацията на лечебните заведения и заличаването на регистрацията се извършва от Изпълнителна  агенция „Медицински надзор”.

През 2023 година един изпълнител на първична, извънболнична, медицинска, помощ, един изпълнител на специализирана извънболнична,  медицинска, помощ,и и шестима изпълнители  на дентална помощ са прекратили сключените договори с НЗОК. Договорите са прекратени  след подадено заявление от страна н на изпълнителите.

През отчетния период контролните органи на РЗОК Кюстендил са осъществили 386 проверки на изпълнители на медицинска и дентална помощ по изпълнение на сключените договори .При 211 от проверките са констатирани нарушения ,за които на изпълнителите на медицинска и дентална помощ са наложени нормативно предвидените санкции.

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама