Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Община Кюстендил е отличена на годишната церемония за Наградите на германската икономика
  Категория: Новини     14:16 - 26/January/2024

   Община Кюстендил е отличена на годишната церемония за Наградите на германската икономика в рамките на Новогодишния прием на Германо-Българската индустриално-търговска камара, съобщиха за „Кубер прес”, от Пресцентър Община Кюстендил.

 

   Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов получи почетна грамота за ползотворно сътрудничество с Германо-Българската индустриално-търговска камара и успешно реализирани проекти и инициативи.

 

   Инж. Атанасов благодари за оказаната чест и изрази намерението на неговия екип да работи за привличането на германски инвестиции в община Кюстендил и осъществяването на съвместни проекти в различни сфери.

 

   За 20- ти юбилеен път Германо-Българската индустриално-търговска камара награди фирми, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през последната година.

С Наградата на германската икономика ежегодно се отличават компании, допринесли за развитието на германо-българските икономически отношения през предходната година. Тя се връчва в четири категории: Голямо предприятие, Малко и средно предприятие, Социален ангажимент и Стартъп компания. 

 

 По традиция ГБИТК връчи и почетни грамоти за ползотворно и успешно сътрудничество през изминалата 2023 г. Освен Община Кюстендил и кметът инж. Атанасов, отличени бяха Френско-българска търговска и индустриална камара, адв. Владимир Пенков, председател и старши съдружник в Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, Петър Михайлов, „Петър Михайлов и Ко“ ООД.

 

   Гостите бяха поздравени от Тим Курт, президент на ГБИТК, Мартин Ванслебен, главен управител на Германската индустриално-търговска камара (DIHK) в Берлин, д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК, Н. Пр. Ирене Мария Планк, посланик на Федерална Република Германия в София, Милена Стойчева – министър на иновациите и растежа, и г-н Николай Павлов – заместник-министър на икономиката и индустрията и Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ и КВС Банк, Кънтри мениджър на KBC Груп в България.

 

   Сред присъстващите на церемонията официални лица бяха Соня Миклай, която ще поеме поста главен управител на ГБИТК от 1 март 2024 г., Урзула Хайцел, заместник-директор на дирекция „Европа и панаирно дело“ в Баварското държавно министерство на икономиката, Тим Кнол, ръководител координиране на AHK: Източна Европа, Централна Азия и Западни Балкани, Елена Шекерлетова, заместник-министър на външните работи, Мартин Гиков, заместник-министър на иновациите и растежа, Меглена Плугчиева, дългогодишен посланик на България в Германия.


 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама