Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Кюстендил OБС одобрява проект ПУП-ПП за определяне на трасе за водопровод за допълнително водоснабдяване на Катрище
  Категория: Предстоящо     9:57 - 26/January/2024

След близо  7 месеца безводие което мъчи жителите на кюстендилското село Катрище, и след като  голяма част от хората вече са напуснали домовете си и живеят другаде  причината е липсата на вода и водния режи във високите части на населеното място,общинското ръководство е внесло предложение за одобрение от ОБС проект ПУП-ПП за определяне на трасе за водопровод за допълнително водоснабдяване ,преминаващо извън границите на урбанизираната територия, по данни на внесената за разглеждане докладна в края  на януари, предаде репортер на „Кубер прес”.Има издадена  заповед за свикване на общинския щаб за свикване при бедствия и аварии при община Кюстендил.Щаба се свиква във връзка с депозираната докладна от кметския наместник на Катрище Васил Василев относно намаления дебит на извора във високите части на селото.Вследствие на това от месец юни 2023 година е въведен воден режим и е нарушен нормалния ритъм на живот на таселението.Общата проектна дължина на водопровода е 711,13 метра, проекта е съгласуван със заинтересованите централни и териториални администрации в т.ч. Кюстендилска вода” ЕООД, ОПУ Кюстендил, Агенция „Пътна инфраструктура”, „Пожарна безопасност за защита на населението”.

Проектната документация е приета от Експертния съвет по устройство на територията. Припомняме че кметския наместник  на кюстендилското село Катрище Васил Василев беше обявил гладна стачка, заради безводието за поредна година.

От 25 юни 2023 селото беше на воден режим през 24 часа, населеното място е разделено на 2 и през 24 часа се пускаше вода в двете части на селото.До тази ситуация се беше стигнало заради липсата на водоизточник, който захранва селото с вода. Проблемът е, че дори и на режим, хората във високите части нямаха вода.

В селото по постоянен адрес живеят 90 човека, но през лятото достигат до 150.

Kuber press
 

 

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама