Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Шефа на ОП”Чистота”-Кюстендил Валентни Смоков е уволнен заради липса на недостатъчно опесъчаване
  Категория: Новини     10:50 - 25/January/2024

Кмета Атанасов: В  8 ,00 часа когато едва, едва пристигнах на работа заради лошите условия дежурния ме посрещна с 8 сигнала,след това моята техническа сътрудничка с още няколко сигнала.Позвъних на диспечерката, попитах колко камиона работят по опъсачаването -отговорът беше един.

 

На пресконференция кмета на Община Кюстендил  Огнян Атанасов със специално обръщение към гражданите обяви: “Уважаеми съграждани, бих искал да ви се извиня за създалата се обстановка сутринта, а именно че целият град осъмна в поледица”, предаде репортер на „Кубер прес”.
От Общинско предприятие „Чистота“ са информирали кмета, че от 4 машини, които могат да опесъчават, на терен работи само една.
“Такава ситуация е недопустима и трябва да се понесе отговорност”, категоричен е кметът на общината.
От днес е връчено предизвестие за освобождаване на директора на Общинско предприятие „Чистота“  Валентин Смоков.

“Благодаря му за службата през последните 16 години за Община Кюстендил, но смятам, че нашите виждания за начина, по който трябва да се работи в дружеството, се разминават“, заяви още кмета Огнян Атанасов.
Градоначалникът Огнян  Атанасов посочи, че предстои пълно преструктуриране на дружеството, както и финансов одит, който започва още днес:

„Ще се направи изцяло нова концепция и това дружество ще работи по различен начин. Ще бъде направен и анализ за създалата се ситуация и виновните за нея също ще бъдат освободени“, каза още кметът на Община Кюстендил.


Той уточни, че към момента вече всички 4 машини са на терен и опесъчават Общината,  в рамките на близките 30 минути гражданите, които все още не са получили храната си от „Социален патронаж“, ще я получат.

„В  8 ,00 часа когато едва, едва пристигнах на работа заради лошите условия дежурния ме посрещна с 8 сигнала,след това моята техническа сътрудничка с още няколко сигнала.Позвъних на диспечерката, попитах колко камиона работят по опъсачаването ,отговорът беше един.Попитах с колко камиона разполагат-отговорът беше три плюс един.Защо всички не са по пътната мрежа-отговорът беше Незнам.Отговор изключително незадоволителен и смея да твърдя и смея да твърдя неправилен. Надолу по веригата ще си понесат последствията”, обобщи кмета Атанасов.

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама