Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Община Кюстендил в готовност да реагира при ниски температури и житейските нужди на населението
  Категория: Новини     10:19 - 20/January/2024

Във връзка с метереологичните прогнози според които в Община Кюстендил през идващата седмица се очакват температури до минус 10 градуса и евентуалните проблеми в малките населени места и Кюстендил, Ивайло Чалъков– главен експерт „Управление при кризи“ в община Кюстендил увери пред медии, че общината винаги е в готовност да посрещне житейските нужди на местното населението,включително и ниските стойностни температури през предстоящите почивни дни, предаде репортер на „Кубер прес”.

Според него най-вероятно проблеми се очакват във високопланинските части на на населените места, където са неврологичните точки.

„В момента се приготвя наличния,бензинов, агрегат собственост на Община Кюстендил с мощност  5,5 kw, като при необходимост да се предостави на хора които известно време ще са без електричество. В момента агрегата съм го приготвил ,зареден е ,боеготов е, при нужда под мое ръководство с високопроходима техника ще бъде доставен на място. Община Кюстендил би могла да закупи още шест или седем бензинови агрегата с мощност  5 kw с възможност да бъде захранвана по-голяма апаратури като при организиране на събори ,дори и заваръчни дейности биха могли да бъдат извършвани.” обясни Ивайло Чалъков– главен експерт „Управление при кризи“ в община Кюстендил.

Той добави, че с общинския план за действие в определени части и райони се следи и се наблюдава за  свлачища, земетресения, полски и горски пожари.

Ивайло Чалъков– главен експерт „Управление при кризи“ в община Кюстендил коментира и проблемът с отворилата се дупка с три метра дълбочина в махала Ямборано –село Драговищица.

„Снощи в късните часове съм обезопасил със сигнално червени ленти ,бяхме на място с пътния инженер.От понеделник ще се работи усилено за възстановяване на компроментирания участък, най-вероятно ще бъде затворен участък от около 50 метра в махала Ямборано.Най –вероятно се е получило преовлажняване  в лявата част посока на движението в центъра на тази махала преди автобусната спирка.Веднага сме отреагирали, имаме снимков материал, докладвано е на кмета Атанасов. Триметровата дълбока пропаст в момента е насипана с фракция от служители на водния оператор в Кюстендил, за да може да издържи.Пуснато е само дясното платно по посока на движението.В понеделник най-вероятно този участък ще бъде спрян, има алтернативни подходи от долната на махала Ямборано". каза още той.

По информация на жители на Драговищица, дупката е вследствие на работа при авария на водопровод, когато  е открит стар теч, който е причина за водния режим.

 

 

 

 

Kuber press 

 

 

 

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама