Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кметът на Лозно Пламен Матуски: Със центърът за рехабилитация на 2 ия етаж в бившето училище отпада риска от разруха на сградата
  Категория: Новини     12:58 - 18/January/2024

С решение на ОБС Кюстендил е създадена специализирана социална услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция“ в село Лозно, досега дейностите са изпълнявани в Кризисния център в населеното място, в началото на новата година работещия екип са в готовност да посрещнат потребители в реновираната сграда на бившето училище, съобщи за „Кубер прес”, кметът на кметство Лозно Пламен Матуски.

„Втория етаж от 100 годишната сграда на бившето училище строено през 1924 година  -който е за нуждите на ЦСРИ е основно ремонтиран в т.ч.покрива, PVC-дограма,киносалона също е ремонтиран. Само за няколко месеца фирмата изпълнител успя да се справи с реновирането за да могат пълноценно да бъдат използвани  услугите,   предлагани от  центърът.” обясни кметът Пламен Матуски.

По думите му почти не са останали обществени сгради в населеното място които да не са ремонтирани и да не е бил спрян процесът на рушене.

ЦСРИ разполага със  сензорна стая, компютърно- базирана система за невротренинг и релаксация, и интерактивна дъска. На потребителите ще бъде Предоставяна  логопедична терапия в специално обособен логопедичен кабинет, също така просторен рехабилитационен кабинет и два трудотерапевтични кабинета. Има напълно оборудвана кухня, в която потребителите  ще могат да участват в заниманията в Клуб " Кулинар". На втория етаж в бившето училище се намира и Центърът за пълнолетни лица д тежки множествени увреждания.

„Втория етаж на бившето училище вече наподобява малка казарма, предстой да се търсят начини и най-вече средства и за първия етаж, където от спешен ремонт се нуждае фасадата и смяна на прозорците. С функционирането на Центърът мога да кажа че е спасена сградата.Благодарен съм на фирмата изпълнителка ,за бързата,качествена  и коректна работа.Сградата на училището е строена от доброволци,  с пари от жителите на селото, престъпление ще е да я оставим да се  руши. „обобщи кметът на кметство Лозно Пламен Матуски.

 

 

Kuber press

 

 

 

 

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама