Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
1451 човека с имен ден в кюстендилско на антоновден
  Категория: Общество     9:04 - 17/January/2024

Днес православната църква почита  паметта на преподобния Антоний Велики, празникът е наричан от народа Антоновден, на територията на Община Кюстендил имен ден празнуват 1451 човека, сочи справка на Община Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес”.

Най много са хората с името Антон -313 човека, в град Кюстендил -225, дамите с името Антоанета-262 на територията на общината, в Кюстендил 193, името Тони се казват 271 човека на територията на общината в град Кюстендил те са 209.Антония -76 в общината и 62 в град Кюстендил.

Антоний Велики е роден около 251 г. след Христа, в Египет, в семейството на заможни и благочестиви родители. Когато бил на 20 години, родителите му починали и му оставили богатството си. Антоний раздал своето имущество и започнал подвижнически живот. Отначало той се заселил в една изсечена в скалите египетска гробница, а след това прекарал 20 години при пълно усамотение в изоставена постройка в пустинята. Антоний бил удостоен с дара на чудотворството и на прозорливостта, но като лекувал болни, той винаги внушавал на излекуваните да благодарят само на Бога.

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама