Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кметът Атанасов домакинства на първото заседание на Обществения съвет за местно икономическо развитие на Община Кюстендил
  Категория: Новини     18:28 - 15/January/2024

Съветът създава възможност за активно участие на местната общност и бизнеса при планиране и реализация на дейности за постигане на устойчив икономически растеж, чрез повишаване информираността за участие в местното самоуправление и осигуряване на възможности за реализация на партньорства.

Кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов беше домакин на първото заседание на Обществения съвет за местно икономическо развитие на Община Кюстендил, той е  създаден съгласно подписано Партньорско споразумение между Община Кюстендил и Кюстендилска търговско-промишлена палата, съобщават за „Кубер прес”, от Пресцентър –Община Кюстендил.

На заседанието присъстваха председателят на Общински съвет Димитър Велинов, заместник- кметовете Николай Дочев и Кристиян Иванчов, областният управител инж. Александър Пандурски, зам.- областният управител Мария Зарева, представители на Кюстендилска търговско промишлена палата, Сдружение по туризъм, ТД „Осогово“, Регионална занаятчийска камара, Строителна камара, Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара и представител на Гражданска квота.

Кметът на община Кюстендил Огнян Атанасов приветства присъстващите и благодари за инициативата на КТПП,  която стои в основата за създаването на Обществения съвет.

Общественият съвет за местно икономическо развитие е консултативен орган, който има за цел да подпомага местната власт и местното самоуправление при формиране на позиции, предприемане на инициативи за развитие и провеждане на общинската политика по  икономически въпроси в Община Кюстендил. Съветът обединява усилията на администрацията, бизнеса и местната общност за ефективно управление на местното икономическо развитие. Той ще служи като постоянна форма на диалог между местната власт, бизнеса и местната общност.

Съветът създава възможност за активно участие на местната общност и бизнеса при планиране и реализация на дейности за постигане на устойчив икономически растеж, чрез повишаване информираността за участие в местното самоуправление и осигуряване на възможности за реализация на партньорства;

„Благодаря Ви , че приехте поканата ни. Съветът е помощен консултативен орган, той обсъжда и дава предложения,  препоръки и становища за развитието на Община Кюстендил. На заседанията  ще бъдат канени и експерти от различни области, за да може да се създаде работеща програма“, заяви председателят на КТПП Ваньо Костадинов.

 „Сега е моментът да обединим усилията си. Истината е, че успехът на Кюстендил като община, като град би могъл в пълна степен  да се постигне чрез ползотворно сътрудничество. Именно с тази цел ние предложихме на община Кюстендил  да създадем този Обществен съвет и благодарим, че те се отзоваха и сключихме споразумение за партньорство“, каза главният секретар на Кюстендилската Търговско промишлена палата Йордан Беловодски.

 

 

 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама