Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кметовете на Кюстендил и Дупница сред кандидати за членове на ръководството на НСОРБ
  Категория: Регионални     12:15 - 12/January/2024

Изборът на членове на УС и КС ще бъде направен от общото събрание на НСОРБ, което ще се поведе в края на месец февруари.

В работата на регионалното делегатско събрание- НСОРБ
 в Югозападния район за планиране взеха участие представители на 52 общини от областите Благоевград, Перник, Кюстендил, издигнати бяха 6 номинации: на кметовете на Петрич Димитър Бръчков, на Елин Пелин Ивайло Симеонов, на Кюстендил Огнян Атанасов, на Дупница Първан Дангов, на Белица Радослав Ревански и на Перник Станислав Владимиров, съобщава сайта на НСРОБ, предаде репортер на „Кубер прес”.
Пред своите колеги кметовете на Кюстендил и Дупница заявиха:
 

„Спецификата на региона изисква по-голямо детайлизиране при разработването на приоритетите по отделни политики и при дефиниране на възможностите за финансиране. Включването на Столична община в Югозападния район за планиране значително променя профила на региона и останалите общини остават в неблагоприятна позиция по отношение достъпа до европейски средства.

Не ме е страх да влизам в битки. Ще го правя и за напред. Който и от колегите да бъде избран, ще работя в подкрепа.” Сподели градоначалиникът на Община Кюстендил-Огнян Атанасов.

„Познавам работата на НСОРБ от години и с радост установявам какви значителни успехи е постигнало днес. Убеждението ми като кмет е, че заедно трябва да използваме всички инструменти на местната власт за да постигаме повече за хората, да бъдем диалогични, непримирими с лошите практики и да умеем да носим отговорност. Аз съм екипен играч. Имаме потенциал да играем съществена роля при формирането на политики. Общините са най-стабилната власт и затова е поставена под най-сериозен натиск от всички страни.”каза дупнишкия кмет Първан Дангов.

Изборът на членове на УС и КС ще бъде направен от общото събрание на НСОРБ, което ще се поведе в края на месец февруари.

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама