Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
ОП ”Обреден дом” и „Общински имот” в Кюстендил с нови управители, назначиха отговорник -по "Етническите и малцинствени общности“
  Категория: Новини     16:00 - 8/January/2024

На пресконференция кметът Атанасов представи новите директори на ОП „Обреден дом” и  на „Общински имоти”- Елена Манчева както и Етническите и малцинствени общности“ или т.нар. отговорник за ромския квартал „Изток“-Петър Игов,предаде репортер на „Кубер прес”.

Знаете, че поех ангажимент по време на моята предизборна кампания такъв човек да бъде назначен и той да отговаря за комуникацията в квартала, да следи за реда и проблемите, които са на местната общност. Смятам, че когато има човек от общността проблемите могат да бъдат решавани много по-лесно и комуникацията да върви много по-добре. Затова съм благодарен на Петър Игов, който се съгласи на бъде специалист „Етнически и малцинствени общности“, поясни кметът на Кюстендил Огнян Атанасов. Назначения отговорник за кв.Изток е Петър Игов е на 35 г., доктор е на науките от Националния военен университет – Велико Търново, а към момента е председател на Читалище „Васил Левски“ и педагогически съветник в 6 ОУ „Паисий Хилендарски“. Той е млад човек, с изявена гражданска позиция, работил в неправителствения сектор, с много добри идеи и най-вече с добро име в ромския квартал и не само.

Второто назначение  което обяви градоначалникът е на българин с корени на българи, които са живели в Албания, той е Закиев е магистър по „Администрация и управление“ от ВСУ – Варна, бивш служител на ЧЕЗ, в последствие управител на частен бизнес.Той е новия управител на ОП „Обреден дом”.

Елена Манчева, която ще ръководи Общинско предприятие „Управление на общинските имоти“. Тя има над 20 годишен стаж в сферата на счетоводството, бивш служител на НАП и бивш главен счетоводител на „Български пощи“. „Тя е човек с голям административен опит и съм сигурен, че може да даде много на ОП „Управление на общинските имоти“. В момента предстои да намерим човек, който да бъде назначен за полски пазач-фигура, която е изключително важна за решение на редица проблеми на територията на община Кюстендил, обяви още инж. Атанасов. Община Кюстендил има общо 5 общински предприятия и едно общинско дружество „Хигия“, където също предстои да бъде предложен човек за ръководител. До 15 февруари длъжността ще изпълнява досегашният ръководител Сашка Миланова. „За всички общински предприятия бяха назначени одити, такъв вече приключи в едно от тях, постепенно ще се направят във всички. Една от причините за смените на ръководителите са постигнатите резултати и данните ще бъдат предоставени на АДФИ. Голяма част от назначенията на предишните директори са били без конкурси, което е нарушение на наредбата. В случая новите ръководители са назначени до провеждането на конкурс“,  обобщи градоначалникът.

 

 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама