Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Иван Андонов общински съветник и председател на НЧ ”Братство” в Кюстендил честити имения ден на ивановците
  Категория: Общество     10:30 - 7/January/2024

Иван Андонов: Продължавайте да славите името ни,което в историята на България носи ехото на велики дела и дълбоки следи!!!! Приемете моите най-искрени пожелания за здраве, късмет, благополучие и радост! Носете името си с гордост, защото то е символ на сила, почтеност и упоритост!

В прессъобщение до медиите Иван Андонов – Председател на Клуб „Иване, Иване“, общински съветник, Председател на читалище „Братство 1869“, член на Висшия читалищен съвет,поздравява Ивонавоците с техния имен ден –Ивановден, предаде репортер на „Кубер прес”.В прессъобщението се казва:

 

 

Уважаеми именици от община Кюстендил и цяла България,

На 7-ми януари православната църква отбелязва един от най-големите и светли християнски празници – Ивановден! Празникът на Св. Йоан Кръстител, Светецът, който кръщава Христос в река Йордан- символизира светлината и пречистването.

Българската народна традиция, свързва обредите и обичаите на Ивановден с очистителната сила, на осветената, в предходния ден, вода. Според народните обичаи, на Ивановден се къпят младоженците, които са сключили брак през зимата, всички сгодени моми и ергени, всички именици.

Драги празнуващи,

Нека вашия път бъде изпълнен с всеотдайност и вяра, любов и оптимизъм!

Приемете моите най-искрени пожелания за здраве, късмет, благополучие и радост! Носете името си с гордост, защото то е символ на сила, почтеност и упоритост! Пожелавам ви, да продължите да славите името ни, което в историята на България, носи ехото на велики дела и дълбоки следи. Пожелавам на всички Св. Йоан Кръстител да ви закриля, а в домовете ни да има мир, любов и благоденствие!

Честит празник!“

 

 

 

Иван Андонов – Председател на Клуб „Иване, Иване“, общински съветник, Председател на читалище „Братство 1869“, член на Висшия читалищен съвет

 

Kuber press

 

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама