Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
На Богоявление в Кюстендил хвърлят кръста в Банщица
  Категория: Предстоящо     17:27 - 3/January/2024

Честито Рождество Христово и Честита Нова година! Желая Божие благословение, здраве, мир и благоденствие! За много и благи години!

Велбъждски епископ Исаак!!!!!!!!

По малките населени места богослужения, Богоявленски водосвет и потапяне на Св. кръст ще бъдат извършвани по обявена програма от местните енорийски свещеници.

На 06.01.2024 г. (събота) Св. Православна църква чества празника Богоявление - Кръщение Господне / Йордановден/, съобщават за „Кубер прес”, от Кюстендилска духовна околия. По този повод на 5.01.2024 г. /петък/, в навечерието на празника, от 8.00 ч. в кюстендилските храмове ще бъдат отслужени богослужебните последования, полагащи се по църковен ред в този ден, а именно: Утреня, Царски часове, Вечерня с Василиева Св. Литургия и Велик Водосвет. На самия празник - 06.01.2024 г. /събота / от 8.00 ч. в храмовете в града ще бъдат отслужени Утреня и Златоустова св. Литургия, (в храм "Успение Богородично ще бъде отслужена Архиерейска Св. Литургия), а от 11.00 ч. ще бъде извършено литийно шествие от храм "Успение Богородично" до река Банщица, където ще бъде отслужен Велик Водосвет и потопен Св. кръст във водното естество. Желаещите да участват в изваждането на Св. кръст от водите на реката могат да се запишат в енорийските си храмове до началото на организираното литийно шествие. По малките населени места богослужения, Богоявленски водосвет и потапяне на Св. кръст ще бъдат извършвани по обявена програма от местните енорийски свещеници.

Kuber press

 

 

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама