Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кмета Атанасов:Пада данък МПС с 20 % за 1 и 2 екологична категория
  Категория: Новини     13:55 - 2/January/2024

Според градоначалникът тази година не се предвижда такса смет да бъде увеличавана, таксата ще бъде разгледана през 2024 година  с оглед –че трябва да се направи нов начин на таксата за сметообразуване за 1 януари 2025 година.Трябва да има модел който бъде наложен в цялата страна.

На първата за година пресконференция кмета Атанасов поздрави съгражданите с настъпилата  нова 2024 година с пожелания за здраве, успехи и поводи за усмивки и призив все повече кюстендилци които работят и живеят в чужбина или извън общината да предпочетат Община Кюстендил където да намерят място за работа и да отглеждат своите семейства и деца, предаде репортер на „Кубер прес”.

Официално след като в края на 2023 година общинските съветници приеха предложението на кмета Атанасов за намаляване данък МПС  за най-масовите автомобили с екологични категория Евро-1 и Евро -2 , както и МПС та  без екологична категория с 20 %,градоначалникът официално обяви намалението.

„Знаете-че по време на предизборната кампания дадох обещание и дойде време да го изпълня.С намалението ще бъдат облекчени хората които имат най-ниски доходи на територията на Община Кюстендил,така ще могат да ползват автомобилите си –без да бъдат принуждавани да ги бракуват или да ги продават.Тази несправедливост вече е отстранена и техните данъци ще бъдат намалени с 20%.Това се получава защото екологичната компонента беше завишена от предишния ОБС и предишното общинско ръководство на 1,3-в момента се намалява на 1,1 Има хора, които са плащали по 800 лв. за автомобил, други по 500 или 200 лв.”обясни кмета Атанасов.

На въпрос дали се очаква повишение при събираемостта на данъците в община Кюстендил, градоначалникът отговори-че като цяло се очаква повишение-защото през годините не са били предприети необходимите действия.

Относно питане дали ще има намаление на такса битови отпадъци кмета Атанасов каза:

„Тази година не се предвижда такса смет да бъде увеличавана, таксата ще бъде разгледана през 2024 година  с оглед –че трябва да се направи нов начин на таксата за сметообразуване за 1 януари 2025 година.Трябва да има модел който бъде наложен в цялата страна”,обобщи кмета Атанасов.
 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама