Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
ОБС Кюстендил с решение кмета Атанасов със заплата около 7 500 лева
  Категория: Новини     16:22 - 29/December/2023

Съветниците гласуваха Общинската програма за закрила на детето ведно с програмата за мерки за закрила на деца с изявени дарби. Приет беше окончателния, годишен, план за 2023 година. С решение на ОБС Кюстендил кмета на Община Кюстендил Огнян Атанасов беше определен за представител на Община Кюстендил за участие в Петото общо събрание на Асоциацията на общински гори през 2024 г.

 

 

С решение на Общински съвет Кюстендил без дебати съветниците гласуваха основното, месечно, трудово, възнаграждение на кметът на Община Кюстендил Огнян Атанасов,считано от датата на полагане на клетва 10 ноември 2023 година н размер на 80%  от основната месечна заплата на министър-изразено в цифри около 7 500 лева, предложението беше подкрепено от 25 от общинските съветници със „за”, четирима гласуваха "против“, 8  въздържали се.  Всяка година през месец декември се прави актуализация на възнаграждението.

Към основното месечно възнаграждение на кмета Атанасов се начислява допълнително месечно възнаграждение за трудов стаж и професионален опит в размер на един на сто за всяка прослужена година.

На предходното заседание беше решено председателят на Общинския съвет да получава 90 % от възнаграждението на кмета на Общината. Общинските съветници гласуваха и предложението за техните заплати- 70 % от средната брутна работна заплата на служителите в общинската администрация на Община Кюстендил за съответния месец. Възнагражденията са за присъствие на заседанията на ОбС и за участие в комисиите към него.
На сесията беше приета наредба за изменение на наредбата за определяне размера на местните данъци.
„Данъците за най-старите автомобили ще бъде намалени, става въпрос за Евро е и Евро 2. Ние не сме популисти! Внесохме това предложение, което бяхме поели още по време на предизборната кампания и не заради друго, а защото бяхме направили разчети, че това може да се направи без да залитаме по популистки предложения. Това предложение ще облекчи хората с най-ниски доходи, които бяха наказани с увеличението на данъците м.г. Ние тогава гласувахме против, защото не бяха вдигнати данъците плавно, не залитаме по популистки посоки и поради това предлагаме 20% намаление за тези коли. Надяваме се, че след 16 години доходите в община Кюстендил ще започнат да растат и нашите съграждани ще могат да си позволят по-нови автомобили. Кюстендил се събуди! Добро утро!“, обясни кмета Атанасов.Регистрираните на територията на Община Кюстендил леки автомобили и товарни такива са 20 372 броя, от които 4 443 са без екологична категория или са с ЕВРО1 или ЕВРО 2 .Чрез въвеждане на ниската стойност на коефициента  за автомобили без еко категория се цели обезпечаване на онази част от населението –която е с по-ниски доходи,защото коефициентите над 1,1увеличават общия размер на данъка.

    С мнозинство беше приета и програмата за овладяване популацията на бездомни кучета в периода 2024-2027 г., както и Проекта за изменение на Правилника за дейността на общинско предприятие „Ученическо хранене“.

Съветниците гласуваха Общинската програма за закрила на детето ведно с програмата за мерки за закрила на деца с изявени дарби.

Приет беше окончателния, годишен, план за 2023 година.

С решение на ОБС Кюстендил кмета на Община Кюстендил Огнян Атанасов беше определен за представител на Община Кюстендил за участие в Петото общо събрание на Асоциацията на общински гори през 2024 г

На сесията се разбра, че юриста Елица Стоянова ще е правен консултант и ще отговаря за детските градини.

 
 

 

 

 

Kuber press

 

 

 

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама