Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кмета Атанасов отчете месец и половина кметуване
  Категория: Новини     18:37 - 28/December/2023

От Общинското ръководство беше припомнено, че вече е засилена ефективността на хората от временна заетост, вследствие на което около 120 души са отпаднали от списъците с помощи, защото не са си изработили часовете.

С честито Рождество и пожелание за мирна и успешна 2024 година кметът на  Община Кюстендил Огнян Атанасов в присъствието на четиримата зам.кметове отчете месец и половина дейности,като припомни-че и като общински съветник е имал практиката през осемте години да прави  отчет на свършената работа, която практика ще продължи и в качеството му на кмет, предаде репортер на „Кубер прес”.  По думите му  с общи усилия и с помощта на общинска администрация, и правителството новото общинско ръководство е успяло  да осигури целеви средства в размер на над 50 млн. лв., които да бъдат заложени в бюджет 2024 на МФ за изпълнението на стратегически проекти за Община Кюстендил.

„Основното е Художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора“, зоопарка, Езикова гимназия и доста други обекти, за които ще бъде осигурено финансиране, за да могат да бъдат проектирани.В  последния работен ден преди празниците са одобрени 23 многофамилни жилищни сгради за енергийно обновяване. В момента се подготвят обществените поръчки и предстои да бъдат възложени.

"Тъй като имаме доста сгради, които са в резервния списък за саниране и вече има одобрен Териториален план за справедлив преход за областите Кюстендил, Перник и Стара Загора ще направим опит с моя екип, и смятам, че ще има успех, да се осигури допълнително финансиране от страна на Териториалния план за справедлив преход. Идеята ни е част от средствата да се пренасочат и да се направят модерни блокове, които са част от резервните списъци.  Вече са одобрени проектите за Читалище „Братство“, проектът за енергийна ефективност за Регионалната библиотека, общежитието в село Раждавица и сградата на бившата полиция, която е паметник на културата.

Общинското ръководство отново напомни, че вече е засилена ефективността на хората от временна заетост, вследствие на което около 120 души са отпаднали от списъците с помощи, защото не са си изработили часовете. „За този кратък срок, в който застъпихме успяхме да въведем две нови традиции за Коледа – коледно-новогодишния базар и представянето на кукерите на Стефановден. Абсолютно безвъзмездно се включиха и представиха традициите в нашия град. Ще наградим традицията с кукерски фестивал, който ще се проведе на 10 февруари. Относно коледната украса, благодаря на абсолютно всички фирми, които се включиха и направиха своите дарения. Догодина ще надграждаме. Бих желал да поканя нашите съграждани на 31 декември заедно да посрещнем Новата година, да се поздравим и да си пожелаем годината да бъде по-добра, здрава и мирна“, призова още  Атанасов.
Той беше категоричев-че се работи , за да се осигури допълнително финансиране от Териториалния план за Справедлив преход, които да бъдат пренасочени за саниране на блоковете включени в резервния списък.


Списък с 34 резервни предложения за изпълнение на инвестиция в град Кюстендил по процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – ЕТАП I“, които успешно са преминали оценяването, но за които не достига финансиране, подредени по реда на тяхното класиране.

 

 

 

 

 


 

 

Kuber press

>

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама