Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
След осемгодишно очакване соволчани с нов водопровод, слагат край на водния режим
  Категория: Новини     14:45 - 27/December/2023

От осем години кметът на кметство Соволяно, Община Кюстендил търси начини и възможност за изграждането на нов водопровод който да замени стария който е в експлоатация от 1934 година, предаде репортер на „Кубер прес”. В навечерието на 2024 година стана ясно, че е одобрено финансиране в размер на  4 471 800 лева - проект водопровод-село Соволяно за реконструкция на водопроводна мрежа от напорен резервоар.

„Това е една от най-скъпите инвестиции от държавата на територията  на Област Кюстендил,проекта е разработен спешно тази година от Община Кюстендил.За това финансиране се борих осем години имам пълна папка с кореспонденция между институциите и кметството в Соволяно,сега вече може да си отдъхнем с одобряването и финансирането на проекта.Жителите на Соволяно бяха принудени седем години да бъдат подлагани на воден режим, това вече ще е минало.Разбира се има още много работа за вършене, трудната част вече е преодоляна.Предстой конкурс за възлагане на обществена поръчка,най-късно през февруари 2024 година ще почне изграждането на новия водопровод, ще бъда почнат от ново трасе”, обясни кметът на кметство Соволяно Пламен Илиев.   

По думите му помощ и съдействие за да се случи проекта имат и няма как да не благодари на предишния кмет на Община Кюстендил-Петър Паунов, депутатът Георги Стамов и сегашния градоначалник Огнян Атанасов.

„Когато работим заедно местна и държавна власт ,ръка за ръка –без значение партийната принадлежност резултатите винаги ги има и са в полза на хората”,обобщи кметът на Соволяно Пламен Илиев.

 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама