Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Областния управител на Кюстендил Александър Пандурски: Местната власт започна работа с високи обороти
  Категория: Регионални     11:10 - 24/December/2023

Областният управител Александър Пандурски обяви,  през 2024 предстой използването на всякакви варианти с оползотворяването и събирането на вторичните суровини, във ВИК сектора ще бъдат решени проблемите с Община Сапарева баня, ще бъде създаден Съвет с предложения на бивши областни управители.

На Годишната си пресконференция областния управител на област Кюстендил, Александър Пандурски в навечерието на коледно-новогодишните празници благодари за доброто сътрудничество и взаимодействие  -за това че областната администрация и медиите са били предвидими лоялни пратнъори, предаде репортер на „Кубер прес“.

В основата на нашите усилия е било единодействието, желанието да работим в една посока  за да има резултати,каза още той.

„Местната власт започна работа с високи обороти, трябва да продължи приемствеността между това което е създало предишното ръководство и това което почва да прави новото ръководство. Никой не стъпва на гола поляна, всички стъпват върху завоевания и постигнатото от предшествениците.Основоното е благоденствието на жителите на областта. Общините в областта стартираха успешно новия мандат и ще могат в близко време да се похвалят с добри резултати.“ обясни още областния управител на област Кюстендил, Александър Пандурски.

По думите му това което предстой през 2024 година е свързано с оползотворяването и събирането на вторичните суровини, работи се с министерства, общини и организации, необходимо е да се реши проблема с боклуците-липсва депо.

„Направихме път до МОСВ -няма да се откажем. Аналогични са нещата и във ВИК сектора, направени бяха  сериозни постъпки с утвърждаването на водната асоциация и прехвърлянето на дейността на “Кюстендилска вода“ в Дупница, предстоят, последни, решителни, крачки в края на 2023 и началото на 2024 за да може с  консулидиран  оператор и с подкрепата на министерствата в лицето на държавата да се реализират услугите. С приемането на закона за ВИК сектора който е на дневен ред ще бъдат решени и проблемите със Сапарева баня.“ Подчерта той.

Според управител на област Кюстендил, Александър Пандурскивъв връзка  проблемите с речните корита има създадена програма за превенция до 2028 година. Имало е опит да бъдат използвани интегрираните териториални инвестиции по различни начини-без ефект. Има готови проекти които чакат финансиране, междуведомствената комисия не им дава приоритет.

На пресконференцията областният управител Александър Пандурски информира, че предстой да създаде Съвет с предложения на бивши областни управители.

 „Нашата работа е била свързана винаги с необходимата прозрачност, говорили сме откровено по злободневните въпроси, опитвали сме се да бъдем в помощ на населението, общините и бизнеса. В основата на всички наши действия е  да работим всички заедно в една посока, за да можем да постигнем определени резултати. 2023 г. беше година на избори – избори за НС, местни власти, смятам, че се справихме успешно и добре“, уточни губернатора.

Според него това, което ще продължат да правят от Областна администрация – Кюстендил, през следващата година да се направи опит да събере усилията на всички бивши областни управители, така че да се създаде съвет, който да дава предложения и идеи за развитието на Кюстендилска област. „Идеята е той да награди една друга идея, която реализираме от тази година, а именно интерактивната карта на област Кюстендил, в която в рамките на няколко слоя предоставяме информация за всичко, което се отнася до нашата област, а именно население релеф, структура, образование и тн., докато стигнем до последния слой, който дава възможности за инвестиции“, обобщи областният управител. Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама