Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кмета Атанасов увери: Работят екипи по отстраняването на авариите довели до липса на електричество
  Категория: Новини     15:26 - 20/December/2023

Кмета Атанасов: Няма големи села без ток, като бройка 25 места без електричество звучат внушително, в по-голямата част от тях няма жители. Държавни и местни институции с НПО сектора и ПБЗН  -показахме, че можем да можем да работим заедно.

На пресконференция кмета Атанасов потвърди, че е дал позволение да ес проведе мирен протест пред сградата на енергодружеството в Кюстендил, като поясни, че в две махали в Слокощица и в част от Преколница са без електрозахранване, предаде  репортер на „Кубер прес“.По думите му работят екипи -от общината които режат падналите дървета в следствие на тежкия сняг  в планинския район.На много места снега е много тежък има по 30,40 паднали букови дървета.

„Добрата новина е че пистите на Осогово вече работят, има сняг. Любителите на белите спортове и ските могат да отидат и да се насладят на снега ,който дойде раничко при нас. Надявам се през целия сезон да има сняг за да могат от туристическия бранш да работят“., увери градоначалникът.

Според кмета Атанасов причините с липсата на електрозахранване в кюстендилско не са от вчера и днес, липсата на поддръжка на трасетата и тяхната полуподдръжка са част от тези причини. Относно поддръжката на трасетата Атанасов няма наблюдение. Той добави, че работи добре с енергодружеството оттам от сутрин до вечер работят 20 екипи на терен, започна са с 9 ,  постапенно са се увеличили на  15.

„Доволен съм от сътрудничеството с ДГС “Осогово“, ДГС „Кюстендил, ОПУ, фирмите които обслужват републиканската и общинска пътна мрежа и не на последно място от активното включване на ДЛС ЕЛЕН Кюстендил за което им благодаря, които подсигуриха техника и жива сила- От 36 човека в доброволното сформирование се включиха само пет -което е притеснително, ще направя пълна проверка на сформированието. С годините назад ще проверя кой се е отзовавал ,да не се окаже че има такива които ползват привилегии за да не плащат данъци. Не казвам-че е така но има притеснения. Екипи от временната заетост също се включват ,от тях има пет човека в Преколница с резачки които се опитват  да  освободят пътя до едни от трафопостовете за да могат да стигнат служители на енергодружеството.“ Каза още кмета Атанасов.

„ Няма големи села без ток, като бройка 25 места без електричество звучат внушително, в по-голямата част от тях няма жители. Държавни и местни институции с НПО сектора и ПБЗН  -показахме, че можем да можем да работим заедно.“ обобщи той.

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама