Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Коледният базар в Кюстендил отваря врати
  Категория: Интервю     14:46 - 13/December/2023

За пръв път тази Коледа по инициатива на новото ръководство на Община Кюстендил градинката пред сградата на общината ще се превърне в своеобразно коледно градче, пълно с приказни изненади, съобщиха за „Кубер прес“, от Община Кюстендил.

Коледният базар, част от „Приказната Коледа на Кюстендил“, ще отвори врати на 16 декември от 11:30 ч. Празничната програма в съботния ден ще бъде тържествено открита от кмета инж. Огнян Атанасов и зам.-кмета Кристиян Иванчов, а кюстендилци и гости на града ще могат да се насладят на изпълненията на Георги Георгиев (саксофон) и Професионалният духов оркестър - Кюстендил.

Коледното градче на Кюстендил се състои от 16 дървени къщички, позиционирани в градинката пред Общината. В две от тях през цялото време потребителите на социални услуги към Община Кюстендил, както и децата от ОДК-Кюстендил, ще предлагат сувенири и други творчески изделия на коледна тематика.

На щандовете на тези къщички в седмицата от 18 декември до 22 декември ще можете да опитате вкусни храни и ароматни коледни сладки, приготвени от учениците от Професионална гимназия по туризъм „Никола Й. Вапцаров“.

Същите две къщички на датите 25, 26 и 27 декември от 11:00 до 13:00 ч. ще се превърнат в детски работилници, организирани от Отдел „Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил, където кюстендилските деца и малчуганите, дошли на гости в града, ще имат възможност да творят.

Шест от къщичките от коледното градче на Кюстендил  ще предлагат традиционни коледни храни и напитки, а останалите къщички са разпределени между занаятчии и търговци, на чиито щандове ще откриете ръчно изработени сувенири, играчки, украса и други артикули на коледна тематика.

Сред критериите за отдаване на къщичките, които е взела под внимание комисията при избора на търговци, са: видът на предлаганите стоки и услуги от заявителите, както и периодът за заемане – като с предимство са местните търговци, заявили че ще използват къщичките за целия период на организирания коледен базар.

Желаещите да участват в коледния базар, които не са настанени в къщичките, ще могат да предлагат своите артикули на бул. „Демокрация“ – в пространството от паметника на Димитър Пешев до сградата на Областна администрация.

Коледният базар ще посреща гости до 6 януари 2024 г., а къщичките ще са с работно време от 11:00 ч. до 22:00 ч.

На откриването ще присъства председателя на Общински съвет- Кюстендил, Димитър Велинов.

 

 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама