Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Областното и общинско ръководство в Кюстендил се срещнаха със зам.-министърът на МОСВ Николай Сиджимов
  Категория: Регионални     16:47 - 8/December/2023

Кметът на Кюстендил  Огнян Атанасов, зам.-кметът Кристиян Иванчов и областният управител на Област Кюстендил  Александър Пандурски се срещнаха със заместник-министъра на околната среда и водите Николай Сиджимов, съобщава социалната страница на Община Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес“.

По време на срещата ръководството на Община Кюстендил и ръководството на Областна администрация – Кюстендил запознаха зам.-министъра с основните екологични проблеми в региона и настояха да бъде възстановена Регионалната инспекция по околната среда и водите – Перник, която осъществява своята дейност на територията на Пернишка и Кюстендилска област, както и да бъде отворен отново офиса на регионалния орган в гр. Кюстендил. Дискутиран бе и един от най-наболелите проблеми в Общината - проблемът с незаконните сметища и неправомерното управление на отпадъци, заради което през изминалите години Община Кюстендил е била глобявана многократно.

Теми на срещата в Министерството на околната среда и водите бяха още чистотата на водите и почистването на речните корита, чистотата на градската среда, разделно събиране на отпадъци. Обсъдени бяха и предстоящите програми и проекти, които се очаква да стартират в края на тази и началото на следващата година.

От МОСВ споделиха добри практики за решаване на проблемите на територията на областта и дадоха указания какви действия трябва да предприеме Община Кюстендил по отношение на разделното събиране на отпадъци на територията на общината, както и необходимостта от подобряване на информираността на гражданите по темата.

По време на срещата със заместник-министъра на околната среда и водите Николай Сиджимов, кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов, зам.-кметът Кристиян Иванчов и областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски се обединиха около факта, че е важно държавата и общините да работят съвместно за подобряването на услугите за гражданите, което да доведе до по-добри условия за живот и по-чиста околна среда.

От своя страна новото ръководство на Община Кюстендил увери, че ще има един съвсем различен подход по отношение на политиките за отпадъците и опазване на околната среда, които да позволят това да се случи.

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама