Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Проведе се работна среща в Дупница за новия затвор в Самораново
  Категория: Регионални     13:40 - 28/November/2023

Новия затвор в Самораново и позитивите от изграждането на модерните съоръжения за региона обсъдиха на работна среща главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов и новоизбраният кмет на Община Дупница Първан Дангов, информира сайта на правосъдното министерство, предаде репортер на „Кубер прес“. 

         Най-амбициозният проект на Министерството на правосъдието и на ГДИН, финансиран от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, включва изграждането на пилотен затвор за 400 лишени от свобода, учебен център за 100 обучаеми, преходно отделение, социален център, работилници, библиотека и училище. 

  На срещата в Община Дупница бяха обсъдени както възможностите за разкриването на нови работни места и засилването на сътрудничеството с местни работодатели, така и проблемите с водоснабдяването в региона, необходимостта от изграждането на пречиствателна станция и други инфраструктурни въпроси.

         Ангажимент за подобряване на взаимодействието и за съдействие при идентифицирани пречки, бяха поети и от двете страни. На срещата присъстваха още началникът на затвора в Бобов дол ст. комисар Крум Петров и заместник-кметътна Дупница Бойко Христов. 

         Преди срещата с градоначалника, гл. комисар Йорданов инспектира дейностите по изграждането на пенитенциарния комплекс. На място от фирмата-изпълнител дадоха уверения, че въпреки метеорологичните условия, работата по всички новоизграждащи се 10 сгради не спира и проектът ще бъде завършен в срок – края на април догодина. 

 

 


 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама