Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Жител на невестинското село Пастух алармира 40 човека бедстват без 40 часа електрозахранване
  Категория: Регионални     19:19 - 27/November/2023

Жителите на село Пастух  което е на 12 километра от  Невестино вече 40 часа бедстват без електрозахранване, постоянно живеещите в населеното място са около 40 човека между тях има възрастни и самотно живеещи лица, това алармира пред „Кубер прес“ Васил Василев жител на Пастух.

Част от хората в селото се отопляват на дърва но има и такива които са на ток и парно, но като няма ток помпата не върти, поясни той. Липсата на електрозахранване нанася чисто битови щети- хладилници и фризери се размръзват, храната в тях има риск да стане негодна за консумиране.

Друг проблем е невъзможността да се зареждат мобилните телефони, някои имат близки в чужбина и невъзможността да се свържат с близките е крайно неприятно. С

Снегът не е натрупал като в Добрич, малко е както в областта.

„Кметския наместник на Пастух Цветанка Манчева подаде сигнали и в енергодружеството и в общината, отникъде никаква адекватна реакция. Никой от община Невестино не счита за нужно да провери как живеят хората там 40 часа без електрозахранване, от какво имат нужда, как може да им ес помогне. Да бяха помислили ,за възрастните и самотни хора….“ каза още Васил Василев жител на Пастух.

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама