Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Ротари клуб -Дупница с дарение за реновиране на Детско отделение към МБАЛ
  Категория: Регионални     9:11 - 26/November/2023

Оборудването е употребявано, но надлежно проверено, абсолютно дезинфекцирано и напълно функционално, като стойността на дарението възлиза на повече от 30 000 лв., а разходите за транспорт от Германия до България бяха поети изцяло от Ротари клуб Дупница.

От Ротари клуб Дупница дадоха начало на някои от дейностите за реновиране на Детско отделение към МБАЛ "Св. Иван Рилски" гр. Дупница, съобщават социалните мрежи, предаде репортер на „Кубер прес“.

Благодарение на съвместните усилия на Ротари клуб Дупница, и приятелите от германския  Ротари клуб , през седмицата беше доставено дарение в Дупница и предадено на ръководството на МБАЛ "Св. Иван Рилски"- Дупница от президента на клуба за 2023-2024 г. Даниела Сапунджиева.

34 броя специализирани медицински болнични легла, оборудвани с необходимите специални медицински матраци, помощни пациентски шкафчета, както и 1 брой ехограф за ултразвукова диагностика вече са в сградата на бившата "Транспортна болница", където се намират помещенията на Педиатрично отделение. Оборудването е употребявано, но надлежно проверено, абсолютно дезинфекцирано и напълно функционално, като стойността на дарението възлиза на повече от 30 000 лв., а разходите за транспорт от Германия до България бяха поети изцяло от Ротари клуб Дупница.

Това дарение е в подкрепа на проекта на Ротари клуб Дупница за ремонт и преоборудване на педиатричното отделение на общинската болница в Дупница. На финален етап са уточненията за техническите изисквания към някои от елементите при реконструкцията. Събраните средства към момента са далеч от необходимата сума, която по последни изчисления е около 250 000 лв.

От Ротари клуб Дупница с желание  отделението да посреща децата с хубави, нови, свежи и уютни стаи, решиха и тази година коледният благотворителен бал да бъде с кауза за набиране на средства за ремонта на педиатрията. Надяваме се, че с помощта на съмишленици, ще успеем да съберем необходимата сума и ремонтът ще бъде завършен в най-скоро време.

 

При желание, всеки може да направи дарение по следната банкова сметка:

IBAN: BG64 IABG 7490 1001 4051 01

Получател: РОТАРИ КЛУБ ДУПНИЦА

Основание: Дарение за Детско отделение 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама