Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
НЧ Светлина 1871"- Соволяно за Деня на Християнското семейство с нови експонати в изложбата "От раклата на баба"
  Категория: Общество     16:03 - 20/November/2023

Корнелия Чизмова секретар на читалището в Соволяно: Имам уверението на новоизбрания кмет на Община Кюстендил Огнян Атанасов да съдейства за ремонта на втория етаж в читалището където да покажем останалите експонати свързани с традиционния бит и култура на българина.                       В навечерието на 21.11.23г.- Ден на Християнското семейство, НЧ "Светлина 1871"-село Соволяно, община Кюстендил специално за празникът  увеличи традиционната си изложба "От раклата на баба" с нови експонати, дарени везни кърпички и такачен стан, съобщи за „Кубер прес“, Корнелия Чизмова секретар на читалището в Соволяно.

 

Повече от 100 е борят на експонатите в постоянната изложба експонирана във входа на читалището, дарения от самодейците ,като последните са бродирани кърпички за сватби, които не са били купувани а саморъчно изработвани.

„Специално за тъкачния стан ни който е на 100 години ни трябва,по-подходяща  стая и място където да го поставим. Имам уверението на новоизбрания кмет на Община Кюстендил Огнян Атанасов да съдейства за ремонта на втория етаж в читалището където да покажем останалите експонати свързани с традиционния бит и култура на българина. Искам от името на читалищните дейци  да Благодарим на дарителите, с пожелание- нека бъде благословено всяко българско семейство!“ каза още Корнелия Чизмова секретар на читалището в Соволяно.

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

 

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама