Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кюстендилски съд допусна незабавно изпълнение на ЕС заповед за арест от Италия на дупинчанин
  Категория: Правосъдие     15:51 - 20/November/2023

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка „Задържане под стража“ по отношение на албански гражданин издирван за убийство от Гърция.                                        Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил допусна незабавно изпълнение на Европейска заповед за арест  / ЕЗА / по отношение на 43- годишен дупничанин - Г. С.  Заповедта е издадена на 19.06.2023 г., от Апелативна прокуратура в гр. Торино. Българският гражданин е осъден на 3 години и 2 месеца лишаване от свобода, от които трябва да доизтърпи 1 година 10 месеца и 16 дни, както и глоба от 426 000 евро, за подпомагане на нелегална миграция, подправяне на документи и търговия с тях.

Г. С. поиска от съда да бъде предаден възможно най- бързо на властите в Италия, като не се отказва от принципа на особеността, т. е. да изтърпи само за посочените в ЕЗА престъпления.

Окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Г. С., до предаването му на италианските власти.

Решението не подлежи на обжалване и протестиране.

 

Окръжен съд – Кюстендил определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на албанския гражданин С. Кабаши, за който има издадена Европейска заповед за Апелативна прокуратура в гр. Атина, Гърция. Мярката се взема до приключване на производството по екстрадиция и ще се търпи в Затвора – гр. Бобов дол. Определението подлежи обжалване пред САС в 3-дневен срок.

Албанският гражданин / на 46 години / се издирва за умишлено убийство, незаконно носене на оръжие и употребата му, за което е осъден на доживотен затвор от Апелативен съд – Атина, Гърция.

Албанският гражданин е пристигнал за влизане в страната на 17.11.2023 г., на ГКПП Гюешево, с паспорт от Р.Албания. С ъщият е сменил два пъти фамилното си име. Установено е, че лицето на живо е идентично с това от фотоснимката на обект в ШИС. Дактилоскопските отпечатъци на лицето, свалени на място са идентични, с тези заложени в Шенгенската информационна система.

Съдът намира искането на Окръжна прокуратура – Кюстендил за вземане на временна мярка „задържане под стража” спрямо албанския гражданин за основателно. Подходящата мярка, гарантираща участието на С. Кабаши в предстоящото екстрадиционно производство е единствено „Задържане под стража”, предвид липсата на постоянна адресна регистрация в Република България и с оглед наказанието доживотен затвор, което трябва да изтърпи.

Определението подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

 

Kuber press

 

>

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама