Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Община Бобов дол осъдена за заплати обезщетение от 2000 лева за ухапване от бездомно куче
  Категория: Интервю     15:38 - 4/April/2023

Дупнишкия съд осъди Община Бобов дол  да заплати  обезщетение за неимуществени вреди, изразяващи се в понесени болки и страдания в резултат на ухапване от бездомно куче  в размер на 2 000 лв., както и сумата 50 лева - обезщетение за претърпени имуществени вреди от увреждането, съставляващи разходи за проведеното лечение, като  отхвърля иска за обезщетение за неимуществени вреди за  предявените от 4 000 лв., като неоснователен, според публикувано решение на съда, предаде репортер на „Кубер прес“.

Според ищцата била нападната от внезапно появило се бездомно куче, то я захапало за левия крак в областта на глезена. Усетила силна болка, обърнала се и се опитала да го отблъсне, но кучето отново я нападнало и ухапало. Под паркирана наблизо черна кола лежало друго куче, черно на цвят, което се присъединило към кучето, което я ухапало и двете започнали силно да лаят срещу ищцата. Започнала да вика за помощ и да пищи, при което нейн съгражданин  се притекъл на помощ и успял да изгони кучетата.

Левият крак на ищцата бил целият в кръв от глезена надолу и се наложило да потърси
медицинска помощ заради причинените й пет наранявания. Лечението при домашни условия продължило повече от месец, през който изпитвала болки. След зарастването се получили удебелени ръбове и уплътнения дълбоко в ръбовете, от които страда и досега. При ходене усеща болка и опъване. Движенията на глезена са ограничени и в момента, белезите от раните са видими и ясно изразени и ще останат за цял живот.

Ищцата е представила медицинско свидетелство.

От друга страна Община Бобов дол изпълнява задълженията си по Закона за защита на животните и Закона за ветеринарно-медицинската дейност като залавя, обезпаразитява, кастрира, ваксинира срещу бяс и настанява бездомните кучета в приют, находящ се в ОП “Чистота, озеленяване и благоустройство“ в гр. Бобов дол. С отговора ответникът е представил удостоверение за регистрация на приют за безстопанствени кучета, собственост на общината.

При установените факти и обстоятелства по Съдът взе предвид характера на травмата, получена при злополуката /разкъсно-контузна рана в областта на левия глезен/, довела до болки и дискомфорт при придвижване за около месец, интензивността на неблагоприятните усещания – изживеният стрес, довел до нежелание ищцата да излиза от дома си за около три седмици.

 

Kuber press

 

 

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама