Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Милен Георгиев трети в листата на ИТН за 10 МИР Кюстендил: Нашата цел винаги е била подобряване живота на всички
  Категория: Политика     11:17 - 25/March/2023

Всеки който иска може да ни подкрепи на 2 април с бюлетина № 4, преференция 103, призова кандидат-депутат и предприемат Милен Георгиев.

В изявление пред медии третия в кандидат депутатската листа на АТН за 10 МИР Кюстендил Милен Георгиев с преференция 103 посочи приоритетите в програмата  на партията и коментира проблемите които са на дневен ред за решаване, предаде репортер на „Кубер прес“.

„Направихме доста неща които не се харесаха на другите политически партии и формации, защото сме извън техните схеми обвързани с лични интереси. В програмата на „Има такъв народ“ са включени сектори и отрасли които се нуждаят от определени дейности за тяхното ефективно функциониране.“ припомни той като уточни -че на практика няма нещо което да не трябва спешно да бъде подобрено.

Милен Георгиев трети  в листата с преференция 103 коментира социологията в България, която зависи  от този който плаща. ИТН ще влезе в следващия парламента, ако не се направят манипулации, които са съвсем възможни, независимо дали гласуването ще бъде с хартия или електронно. Явно има професионалисти и в двете, за да манипулират вота. От ИТН- 10- МИР Кюстендил ще влезе народен представител защото на местно ниво партията е от най-активните.“ .

 Милен Георгиев припомни, че през последните 2 години от „Има такъв народ“ - Кюстендил, са организирали акции, насочени към местни или национални проблеми. По думите му много политици на 12 март празникът на Кюстендил са излезли сред хората, което не би трябвало да е „За нас не се работи масово преди избори, ние работим постоянно и в най-различни насоки. Не се ограничаваме само в една сфера – реално проблемите на хората са от всякакво естество“, обясни още кандидатът за депутат Милен Георгиев, който призова на 2 април хората да излязат и да гласуват с бюлетина №4.

В качеството си на предприемач -земеделски производители Милен Георгиев коментира пропуските за развитието на земеделието и евентуално какво би могло да се направи  за да може селското стопанство у нас да бъде нивото на това в другите страни членки на ЕС

На първо място земеделието, за да се развива, както е било и преди години, напоителните системи трябва да са активни и съществуващи, не само да са стари и разбити канали. Водата е във основата на живота и тя трябва да бъде използвана от всички. Земеделието след като е в основата на нашето съществуване, трябва основно на него да се набляга.

Освен това тази година за първи път няма ясен индикативен график за получаването на субсидиите, тъй като през последните години на много земеделци се наложи да взимат кредити, не с цел модернизация, а за оцеляване. Затова този график трябва да бъде ясен и предвидим, при това с месеци назад, за да може да се правят някакви планови разходи. Във всяка сфера на земеделието е необходима такава предвидимост.

Има сфери в овощарството, примерно сливите и десертното грозде, са изключени от основната група на субсидиране на другите овощни дървета. Навсякъде има много работа, не може да се каже, че в сливите има два пъти по-малко работа, отколкото в ябълки или в череши, каквито са масовите дървета в Кюстендилска област. Това разделение създава едно напрежение между хората.

Субсидиите, които са от ЕС спрямо българските - нашите са символични. Искаме да сме в Еврозоната, да се работи с евро, ми тогава трябва да се изравни всичко. Отделно от тази година, след като започна новия програмен период, от ДФЗ са решили, че начинът на подаване на документи ще бъде по друг начин. До момента абсолютно всички земеделци отиваха в ОД „Земеделие“ или в ДФЗ и там експертите си вършат тяхната работа. Сега така се получава, че дори и възрастните хора, които се занимават със земеделие, трябва да имат онлайн регистрация и да чертаят имотите си, което води до едно затрудняване и отказ на много земеделци.

Друг проблем през последните месеци е внос на всякакви суровини от Украйна. Украйна обаче е извън ЕС и те нямат изискванията, каквито ние имаме. При нас реално във всяка подточка от земеделието – от засаждане до продажба и оформяне на документи, е свързано с много изисквания. Ние нямаме гаранция за това, което се вкарва от Украйна по какъв начин е произвеждано.

Не по-маловажен е и фактът за начина на продажба на земеделската продукция. Все повече навлизат т.нар. фермерски пазари. На местно ниво, в община Кюстендил, имаме ОП „Пазари“, но всичко е на открито. Моето предложение е да се направи една сграда или да се използва съществуваща, така че местни производители да могат – животновъди или земеделци, да предлагат продукцията си целогодишно. Факт е, че метеорологичните условия на много хора пречат. Това до голяма степен ще улесни както производителите, така и потребителите.

Сред другите проблеми са и застраховките при производителите срещу слани. Те започват от 20 април, но вероятността за слани тогава е много малка. Нашето предложение е този период да бъде изтеглен по-рано, разбира се рискът ще бъде за застрахователните компании, но кое е по-важно – дали земеделци да продължат да дейността си и да оцелеят или да се угоди на застрахователните компании.

Местна фабрика за изкупване и реализация на продукцията. Това идея от много години в Кюстендил и е напълно реализируема. Ако се прави от страна на Общината, контролът трябва да бъде оказван от местни организации на производители. Идеята на преработката и продажбата е, че именно Община Кюстендил продава, което до голяма степен ще улесни местните производители. Една съвременна фабрика към днешните цени би излязла около 18-20 млн. лв. със складови, хладилни помещения и поточна линия.

Следващата ни идея, но в друга област, е изграждането на паметник на кюстендилката Райна Цанева, която е имала дейност между Първата и Втората световна война. Тя е спасила 600 деца, кюстендилци, сираци. Очакваме съдействие чисто документално от Община Кюстендил, а изграждането на паметника ще бъде изцяло за наша сметка. Паметникът ще се намира в градинката при Чифте баня. Хубаво е местни дейци в нашата история да бъдат припомнени и запомнени, защото това ще остане за поколенията.

Продължава и събирането на подписи за референдума. Реално не всеки ден сме на площада, но обикаляла села по график, но ние сме сред хората доколкото можем. Ние сме си поставили цел на местно ниво, която е определена на база 650 хиляди подписа. Вече сме събрали повече от половината и продължаваме до крайната цел. Всичко това не е предизборна агитация, а нещо съвсем различно – смяна модела на управление в страната.

„Ние винаги сме били за истината, която не е удобна. Надявам се хората да преценят, че след като ние не бяха в управлението на последното правителство, видимо нещата не се получиха. Виновниците за предишния провал ги нямаше, но пак нищо не стана – така бяхме изкарани, но реалността е съвсем различна. Всеки от нас има сфера, в която е професионалист и сме оптимисти, че всичко може да се получи. Като цяло нашите предложения винаги са били градивни и позитивни, така че можете да ни подкрепите на 2 април с бюлетина № 4, преференция 103“, призова кандидатът за депутат и предприемат Милен Георгиев.

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама