Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
"ЛЕВИЦАТА"- обяви в Кюстендил приоритети от програмата си, според Мая Манолова „ЛЕВИЦАТА!“ трябва да се занимава с правата на жените и неравенството в заплащането
  Категория: Политика     19:43 - 8/March/2023

Вася Пешева водач на ЛЕВИЦАТА за 10 МИР Кюстендил: В момента няма силно ляво представителство, затова призовавам ние да станем новото ляво, силно представителство в следващия парламент.

В Кюстендил от Коалиция  „ЛЕВИЦАТА“ която ще  участва в извънредните парламентарни избори на 2 април  обяви пред симпатизанти и медии приоритети и цели заложени в програмата за управление, гост беше Татяна Дончева, предаде репортер на „Кубер прес“.

В началото беше представена листата на Коалицията с имената отзад напред:Крум Кумов,Иван Ранчов,   Веселина Иванова, Димитър Соколов, Атанас Каптиев, Мирослав Методиев и водачът Вася Пешева.

„Много съм развълнувана и щастлива, че нашия град  е от първите в които поставяме началото и откриваме кампанията, на такъв символичен и важен ден като 8 март в присъствието на много жени.“ така започна представянето си водачът на листата Вася Пешева.

„Убедена съм и вярвам, че и малкия град може и трябва да е привлекателно място за живот на младите хора. Това се превърна в моя кауза и именно с нея влизам в тази кампания. За да може това да стане реалност, трябва да насочим нашите усилия в осигуряване на достоен, спокоен и сигурен живот. Аз вярвам, че това е възможно, а пътя минава през добро здравеопазване, добро образование, възможности за реализация, сигурност, по-високи доходи. Това са моите лични цели и целите на коалицията. В последните години виждаме, че тези цели са оставени на заден план. Колкото повече се катери човек нагоре, толкова повече забравя за проблемите на хората. Виждам, че управниците поставят вътрешната политика като функция на външната, а аз считам, че вътрешната политика трябва да е приоритет за всички.“, заяви Вася Пешева, водач на листата в Кюстендил.

Тя призова хората да отидат и да гласуват на предстоящите избори машинно. „В момента няма силно ляво представителство, затова призовавам ние да станем новото ляво, силно представителство в следващия парламент.“, заяви Вася Пешева.

„ЛЕВИЦАТА!“ ще се бори за правата на жените, жертви на домашно насилие и равнопоставено заплащане между половете „Искам да отбележа големия грях на последния парламент и специално на тези, които гласуваха против закона за домашното насилие. Според последни данни, 41 % от жените в България са жертва на домашно насилие, а няма къде да се оплачат. Последният законпроект, които беше отхвърлен, гарантираше и изискваше във всеки областен град да има поне един кризисен център и друг, който да се занимава с профилактика. Според мен, отива на „ЛЕВИЦАТА!“ да се занимава с правата на жените и неравенството в заплащането.“ Това заяви Мая Манолова на среща днес с представители и симпатизанти на „ЛЕВИЦАТА!“ в гр. Кюстендил. Тя допълни, че жените получават средно с 265лв по-ниски заплати и 220лв по-ниски пенсии. На журналистически въпрос Манолова уточни, че не трябва да се смесват законът за домашното насилие и Истанбулската конвенция. От „ЛЕВИЦАТА!“ са категорични, че след обявяването й за противоконституционна се гарантира, че тя няма да бъде приета и разпоредите й няма да бъдат прилагани в България.

Основните приоритети на коалицията бяха представени от нея, Татяна Дончева и Вася Пешева - водач на листата в Кюстендил, навръх международния празник на жената. Според статистиката, на предстоящите избори „ЛЕВИЦАТА! има най-много жени – водачи на листи. Коалицията ще работи изцяло в интерес на хората в новия парламент, като фокус е поставен върху демографската криза, цялостна трудова реформа, незабавно увеличаване на доходите, ограничаване на безконтролното повишаване на лихвите, спекулата в цените на храните, монополите и картелирането.

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама