Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
На консултациите при кмета Паунов партии и коалиции се разбраха за съставите на СИК-те в община Кюстендил
  Категория: Политика     17:34 - 23/February/2023

"Съобразно изборните резултати и представителството в Парламента нашата квота се знаеше. Направихме две предложения към колегите от Български възход и Възраждане, които те одобриха за заменка на членове с ръководни длъжности .Като цяло мина конструктивно цялото заседание и стигнахме до съгласие", заяви пред медии общинският председател на БСП в Кюстендил Йордан Тодоров, предаде репортер на „Кубер прес“. Според него предстой една конструктивна и градивна работа за да се върви към честни и прозрачни избори.

Представителя на ГЕРБ в консултациите Михаела Крумова в изявление пред медии  припомни че по традиция от години винаги в Кюстендил се постига съгласие  по отношение на разпределението на местата на парламентарно представените партии в СИК-те, разпределението е направено с решение на РИК, съгласно решение на ЦИК  по определена методика съoбразно броя на депутатите на парламентарно представените партии в предишния парламент.

„Постигнахме съгласие, разбира се че съм доволна. В крайна сметка всеки получава колкото му се полага съобразно броя на депутатите в 48- то НС, за ПП ГЕРБ са 94 ръководни длъжности, членовете в комисиите са  общо с ръководните длъжности 197.“, поясни тя.

"Искам да използвам възможността да споделя, че в социалните мрежи представители на Демократична България се опитват да насаждат и  да влияят на общественото мнение, че едва ли не  са ощетени, че са им дадени само две председателски места. Това категорично не отговаря на истината. В момента на тези избори ПП и ДБ ще участват в коалиция, а в 48- то НС бяха отделно парламентарно представени. В момента в СИК в община Кюстендил ПП имат 164  члена, ДБ- 112, което в общ сбор ,защото се явяват в коалиция, те имат 276 члена в комисиите. В ръководните състави ПП имат 74  ръководни длъжности, ДБ- 28, общо имат 102, което ще рече, че те са най- многобройните представени в СИК. Опитват се да се насажда през социалните мрежи, че едва ли не ще бъдат фалшифицирани изборите. При това представителство в комисиите, това е извадка само за община Кюстендил, такова представителство те имат в цялата страна в комисиите .Предполагам, че имат добре обучени членове на СИК, които не биха допуснали да бъдат фалшифицирани изборите, а и никой не се стреми да фалшифицира избори", обобщи Михаела Крумова.

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама