Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Полиция и обвинение в Кюстендил с подробности около задържания с наркотици МВР служител
  Категория: Правосъдие     16:36 - 25/January/2023

Директорът на директорът на ОДМВР – Кюстендил, старши комисар Тодор Петров, административния ръководител на Районна прокуратура Кюстендил Албена Разсолкова и говорителят на Районна прокуратура – Кюстендил, Галина Димитрова на брифинг пред медии оповестиха подробности около случая със задържания 32 годишен служители на МВР и намерените наркотични вещества, в т. ч.96 г.канабис и 130 г. амфетамин  предаде репортер на „Кубер прес“.

Служителят не е осъждан и в системата на МВР от 2013 година, той е с гаранция от 5 000 левa, погасима в седемдневен срок, ако тя не бъде внесена закона позволява да му бъде взета мярка за неотклонение "Задържане под стража ".

Директорът на ОДМВР-Кюстендил Тодор Петров припомни,че проверката на обвиняемия е извършена в тъмната част на денонощието- снощи и той не е бил на работа, бил е в град- Кюстендил, където живее по постоянен адрес.

"Служителят не е осъждан за престъпления от Общ характер. Повдигнато е обвинение за държане на високорискови наркотични вещества - престъпление по 354а, ал.3, т.1 НК, за което се предвижда лишаване от свобода от 1 до 6г, както и глоба от 2 000 до 10 000лв. Същия е разпитан в присъствието на упълномощен защитник и се е възползвал от правото си да даде обяснения по случая. 'Твърде рано е да се каже, дали наркотиците са с цел разпространение, след одобрението на Протоколите ще бъдат разпитани свидетели и веднага ще бъдат назначени съответните експертизи на наркотичните вещества." - заяви Галина Димитрова- говорител на Районна прокуратура Кюстендил, която ще повдигне обвинението.

"Ще продължат процесуално-следствените действия, ще проверим и всички хипотези в хода на разследването , ще се събират както смекчаващи така и отегчаващи вината доказателства и ако се съберат такива, че са били с цел разпространение, делото ще бъде изпратено на Окръжна прокуратура- Кюстендил, в чиято компетенция ще попадне." - допълни Районния прокурор Албена Разсолкова.

"МВР остава напълно безкомпромисно към всяко едно лице , извършило престъпление от Общ характер, независимо дали е служител или не. Продължаваме и действията на Министъра на вътрешните работи за изчистване от системата на всяко едно лице, уронващо престижа на институцията. Да колкото ми е известно той е служител от 2013г., но не в град Кюстендил. До проверката на автомобила му се е стигнало след като е отказал да даде проба за наркотици, което навежда на мисълта, че употребявате наркотици. При спирането за проверка, той не е споделил, че е служител на МВР, в хода на действията на полицаите, което е било повода да отиде дежурен следовател, а не да бъде извършено от разследващ полицай от МВР." - заяви Директорът на ОДМВР-Кюстендил Тодор Петров.

 

 

 

Kuber press

 

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама