Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В отговор на питания кмета Паунов и експерти с информация за басейна в Първо училище и ремонта на театъра
  Категория: Новини     13:37 - 24/January/2023

На пресконференция в отговор на питания кмета Паунов, инж. Илиян Фусков  и директорът на общинския театър Чавдар Ненов предоставиха  информация за басейна в Първо училище и ремонта на театъра, предаде репортер на „Кубер прес“.

„Към момента басейнът в Първо ОУ не функционира. Нивото, което е оставено на водното огледало е от 90 см до 1.40 см, като е правена навремето за деца. Сега ако трябва да остане същото ниво и да се уплътни басейна, да се приведе в нормални граници на функциониране, а инсталациите да се приведат в съответствие, инвестицията е в размер на 75 хил. лв. Ако трябва да се повиши нивото на водното огледало и да се ползва не само от деца, а и от по-възрастни, тогава необходимата сума е над 100 хил.лв. Басейнът е с дълбочина от 1..60 до 2.15, като до обекта има възможност да се доведе минерална вода, но това би довело до увеличаване на дебитите, захранващи горната зона на града. Стойността за увеличаване капацитетите на водопроводите за минерална вода в горната зона са от порядъка на 400 – 450 хил.лв.“, обяви ръководителят на инженерния екип инж. Илиян Фусков.

Кмета Паунов уточни, че за да стартира отново басейна е необходимо експерти да кажат от кой ще се стопанисва, какво да бъде нивото на водата и съпътстваща инвестиция между 470 и 550 хил. лв.

Градоначалникът коментира и втората тема пресконференцията ремонта на общинския театър в Кюстендил, изцяло реновиран.В сградата са изпълнени мерки за енергийна ефективност. Изцяло са подменени фасадите, които са изпълнени от два вида камък – мрамор и технически варовик.

 „Мраморни като цяло бяха единствено колоните на сградата. Той е демонтиран и складиран за резерв. Техническият варовик не подлежи на демонтаж и той е премахнат изцяло, като са изпълнени нови керамични фасади и част от тях са също със съответния варовик. Сградата е в много добро състояние и изпълнява функцията си. През следващата година ще отчетем какви са и енергийните спестявания“, поясни още инж. Фусков.

Координатор на проекта е директорът на Театъра, Чавдар Ненов каза, че част от сваления мрамор от фасада на сграда се съхранява в складове. Ромонът на кюстендилския театър е в размер на 4 592 040 лв., като сумата е с ДДС.

„Тази сума не е актуализирана, въпреки нарастващите цени. Не са сключвани допълнителни споразумения и е за цялостното саниране и изграждане на изцяло нова инсталация –отоплителна, вентилационна , като всичко това е разположено на 9 000 кв.м. Само ще кажа, че в момента се ремонтира едни софийски театър и последната стойност през ноември месец, която видяхме, е 11 млн. лв., така че може да си дадете сметка. Благодаря на екипа, който се е погрижил за всичко това“, обобщи кметът на Кюстендил Петър Паунов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама