Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кюстендилския съд даде 5 години затвор за полово удовлетворение с лице от същия пол
  Категория: Правосъдие     15:52 - 23/January/2023

Районен съд – Кюстендил призна 53- годишен мъж / неосъждан / за виновен в това, че на 31.05.2021 г., в гр. Кюстендил е извършил действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, лишено от възможност за самоотбрана, като е употребил за това сила и заплашване – престъпление по чл. 157, ал.1 от НК, съобщи за „Кубер прес“, Владимир Владимиров- Връзки с обществеността -Окръжен съд Кюстендил.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като  наложеното от съда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 години се редуцира с 1/3 до „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 4 месеца, което да се изтърпи при първоначален „общ“ режим. На основание чл. 59, ал.1 от НК, съдът приспада времето, през което лицето е било задържано с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, с каквато е и към момента по същото дело.

Районен съд – Кюстендил осъжда подсъдимия да плати на настойника на пострадалия сума в размер на 12 000 лв., представляваща обезщетение за претърпени от пострадалия неимуществени вреди, в резултат на извършеното престъпление, като за разликата от пълния претендиран размер до 20 000 лв., отхвърля иска като неоснователен.

Подсъдимият се осъжда да плати и разноските по делото, в размер на над 3300 лв., както и дължимата държавна такса за уважения размер от гражданския иск.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15- дневен срок, считано от днес пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама