Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Съдът в Дупница прати в затвора обвиняем за съпротива на полицай
  Категория: Правосъдие     15:46 - 23/January/2023

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца при „строг“ режим на изтърпяване, по отношение на обвиняем за хулиганство и съпротива на полицейски служители, съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата на подсъдимия, съобщи за „Кубер прес“, Владимир Владимиров- Връзки с обществеността-Окръжен съд Кюстендил.

Й. Й., на 42 години от Дупница се признава за виновен за това, че на 22.09.2022 г. в питейно заведение в гр. Кочериново и в сградата на Районното управление на полицията в гр. Рила е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива на орган на властта- полицейски служители от РУ Рила. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, след като е осъждан два пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от подобен характер.

При проверка на самоличността в заведение в гр. Кочериново от полицейски служители и разпореждане от тяхна страна да представи за проверка личната си карта, в нетрезво състояние, обвиняемият е предизвикал скандал, придружен с псувни и обиди към полицейските служители, след отвеждане до служебния автомобил и поставяне на белезници продължил да се заканва с думите: „Ще ви заколям всички“, а в сградата на РУ Рила пред стаята на оперативния дежурен, продължил да се заканва, след което счупил с глава стъкло на входната врата.

Определението на РС – Дупница, с което на обвиняемия е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама