Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Районен съд – Кюстендил прати в затвора за 3 години и 6 месеца за нанасяне на средна и лека телесни повреди на трима пред дискотека
  Категория: Правосъдие     17:23 - 16/January/2023

22- годишен кюстендилец Алекс Наков Димитровсе призна за виновен пред Районен съд – Кюстендил в нанасяне на средна телесна повреда на едно лице и лека телесна повреда на двама души, след нанасяне на удари с бухалка пред дискотека в Кюстендил и ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 6 месеца, при първоначален „общ“ режим, съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата на подсъдимия, съобщи за „Кубер прес“, Влади Владимиров пресаташе на Окръжен съд Кюстендил.

Алекс Анков Димитров / осъждан, понастоящем в затвора в Бобов дол / се признава за виновен в това, че на 13.10.2018 година, в гр. Кюстендил, на бул. „Македония“ пред вход на дискотека, макар и непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, нанасяйки удари с бухалка, е причинил на повече от едно лице леки телесни повреди – на две лица, като деянието е извършено по хулигански подбуди. 

Подсъдимият се признава за виновен и в това, че на същата дата и място, нанасяйки удари с бухалка е причинил средна телесна повреда на едно лице, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота, следствие на получено мозъчно сътресение с краткотрайна пълна загуба на съзнание / комоционална кома /, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

Районен съд – Кюстендил налага на Алекс Анков Димитров. най- тежкото из между двете наказания за извършените престъпления, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 3 години. Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът констатира, че престъплението за което бе постигнато и одобрено споразумение е извършено от подсъдимия в условията на реална съвкупност с престъпленията по други две дела по описа на съда, приключили със споразумения през 2019 и 2022 години. Налице са предпоставки за увеличаване на така определеното наказание, тъй като е налице трайна престъпна дейност извършвана от подсъдимия. Лицето е с висока степен на обществена опасност и за постигане целите на наказанието, съдът намира, че следва да увеличи с 6 месеца така определеното общо най- тежко наказание „лишаване от свобода“. Съдът приспада изтърпяната част от наказанията в съвкупността, както и времето през което е бил задържан.

Определението подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15- дневен срок.

 

 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама