Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Наложено е наказание на обвиняем, незаконно отглеждал коноп и държал наркотици и оръжие в Буново
  Категория: Правосъдие     15:23 - 16/January/2023

Днес, 16.01.2023 г., Окръжна прокуратура – Кюстендил приключи наказателно производство срещу 62-годишния Д.М., обвинен за извършени от него престъпления по чл. 354в, ал. 1, пр. 2; по чл. 354а, ал. 1, пр. 4 и по чл. 339, ал. 1, пр. 2 от НК, съобщи за „Кубер прес“, Лана Мумджиева-Експерт „Връзки с обществеността“-Апелативна прокуратура – София.

По делото е установено, че обвиняемият незаконно отглеждал растения от рода на коноп в махала „Лаката” в с. Буново, община Кюстендил. В имот в същото село той държал с цел разпространение канабис, разпределен в няколко обекта. Иззетият при претърсване наркотик, с общо тегло около 250 грама, бил с различно съдържание на тетрахидроканабинол. Стойността му възлиза на 1492,56 лева, определена съгласно постановление на МС за цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството.

Обвиняемият е бил привлечен към наказателна отговорност и за държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без да има за това надлежно разрешение. В имота в с. Буново са били открити  едноцевна ловна пушка и 49 броя патрони с различен калибър.

Обвиняемият Д.М. се е признал за виновен за извършените от него престъпни деяния.

В днешното заседание съдът одобри споразумение, сключено между защитата му и Окръжна прокуратура – Кюстендил. С определение му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок. То има последиците на влязла в сила присъда.

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама