Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кюстендилския съд с условна присъда за разпространение на наркотици и притежание на огнестрелно оръжие
  Категория: Правосъдие     14:17 - 16/January/2023

Окръжен съд – Кюстендил наложи наказание „пробация“ за избягване плащането на данъчни задължения.

Окръжен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, по отношение на 62 - годишен жител на Община Кюстендил, който се призна за виновен в държане, с цел разпространение на  високорискови наркотични вещества и за държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси, съобщи за „Кубер прес“ , Владимир Владимиров / Връзки с обществеността / -Окръжен съд Кюстендил.

Обвиняемият е неосъждан към момента. Съдът одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура – Кюстендил и защитата му.

Обвиняемият Д. М. се призна за виновен за това, че на 19.09.2022 г., в махала на село Буново е отглеждал 3 растения от рода на конопа- коноп, с нето тегло 44, 20 грама, на стойност 265, 20 лв., както и за това, че без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – канабис, с общо тегло 248, 76 грама, на стойност 1492, 56 лв. Обвиняемият се призна за виновен и в това, че на същата дата е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси- ловна пушка „Байкал“ и патрони от различен калибър / 49 на  брой /.

Определението на съда, с което на обвиняемият е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Окръжен съд – Кюстендил наложи наказание „пробация“ за срок от 7 месеца, по отношение на 41 - годишен жител на Община Гоце Делчев, който се призна за виновен в избягване установяването и плащането на данъчни задължения по Закона за ДДС в особено големи размери, в размер на 16 433, 33 лв. До приключване на съдебното следствие, необявеното и неплатеното данъчно задължение е внесено в бюджета, заедно с лихвите, които са в размер на 6 195, 19 лв. Обвиняемият Н. А. / реабилитиран / е действал като пълномощник на собственика на АПК в село в Община Кюстендил. Съставил  и използвал документи с невярно съдържание, потвърдил е неистина в подадени пред ТД на НАП – гр. София, офис Кюстендил декларации, които се изискват по ЗДДС, приспаднал е неследващ се данъчен кредит.

Съдът одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура – Кюстендил и защитата му. Той ще изтърпи наказание „пробация“, със следните пробационни мерки – задължителна регистрация по местоживеене с периодичност 2 пъти седмично за срок от 7 месеца, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител, с продължителност 7 месеца.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама