Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Площад „Велбъжд“ -Кюстендил с поход „Искаме мир“
  Категория: Политика     16:58 - 26/November/2022

Милена Миланова организатор на похода: Като майка на военнослужещ заявявам, че нямам синове за чужд курбан. Ако не дай си Боже България е застрашена т-тогава и животът си ще дадем.

Кюстендил стана част от Общобългарския поход за мир и неутралитет ,участниците в него отправиха призив ,да оставим равнодушието, с протеста да се чуе категоричния глас на мнозинството българи-че не желаят България да бъде въвличана в конфликта Украйна, който е против националните интереси, предаде репортер на „Кубер прес“.

По думите на Милена Миланова организатор на похода, каузата е мир да всички и за децата на България. Походът се организира в 21 града.

„Според нас когато вземеш страна във военен конфликт но не участваш, а само косвено се включваш, трябва да ясно-че за българите Русия и Украйна са братски народи, ние не желаем смъртта нито на едните нито на другите. Изхождаме от факта -че България в момента трябва да заеме позиция на майка -защото ние българите трябва да помирим двама братя които не враждуват помежду си, а при намесата   на миротворческата в кавички организация НАТО-която за пореден път иска да стъпи на поредните земи“, смята Милена Миланова организатор на похода.

Според нея правилното и единствено, вярно за България е неутралитет ,човешка помощ на пострадалите -да, военна помощ -означава освен оръжие и човешка сила.

„Като майка на военнослужещ откровено заявявам, че синове за чужд курбан нямам.Ако не дай си боже България е застрашена от липсата на своя суверенитет-тогава и животът си ще дадем. При тази ситуация да даваме оръжие което нямаме и да взимаме страна в конфликт който не е наш ,да платим цената която ще е за обикновените хора е недопустимо. Както се случва с бедните украйнци, защото богатите избягаха -те не ас бежанци, дойдоха и тук. Осигурихме им безплатен живот, какъвто не сме осигурили за нашите баби и дядовци. Ясно е, че депутатите и синовете им които не са в България няма да платят цената.“ каза още тя.

По думите й решенията в НС трябва да са изцяло съобразени с желанието на българските граждани, народните представители трябва да представляват.

„Ако властa не отчетe позицията ни, това би означавало-че те не спазват конституцията според която властта произтича от суверенитета, т. е. те са наши служители и трябва да изпълняват волята ни“, обобщи тя.

Походът стартирал на 3 май когато Кюстендил не се е включил ще продължи докато властта не се съобрази с мнението на по-голямата част от народа.

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама